Presidentti Niinistö vierailee Venäjällä elokuussa

Presidentti Sauli Niinistön Venäjän-vierailusta oli sovittu jo ennen tietoa Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien huipputapaamisesta Suomessa.

Sauli Niinistö
Putin ja Niinistö.
Vladimir Putin ja Sauli Niinistö ovat tavanneet toisiaan säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Kuva heinäkuulta 2017 Punkaharjulta.AOP

Presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Venäjälle 22. elokuuta. Presidentin kanslia vahvistaa tiedon, jonka kertoo myös Kreml verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Presidentti Vladimir Putin kiittää Kremlin tiedotteessa Niinistöä mahdollisuudesta järjestää Venäjän ja Yhdysvaltojen huippukokous Helsingissä.

Niinistön vierailusta oli sovittu jo ennen tietoa Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tapaamisesta, kertoi viestintäpäällikkö Katri Makkonen STT:lle.

Niinistö ja Putin ovat tavanneet toisiaan säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa.

Viime heinäkuussa presidentit tapasivat Savonlinnassa. Viime vuoden maaliskuussa presidenteillä oli tapaaminen Arkangelissa järjestetyssä kansainvälisessä arktisessa foorumissa.

Lisäksi presidentit keskustelevat säännöllisesti puhelimitse.

Lue lisää:

Viikkojen jättivalmistelut, ohi hetkessä – Nämä 5 asiaa Suomelle jäi käteen Trumpin ja Putinin huippukokokouksesta

Tältä huippukokous näytti kulisseissa: Tiina Haavisto puuteroi CNN:n tähtitoimittajia ja Mikko Honkala vei kiinalaisen tv-ryhmän oluelle

"Kuinka kaunista täällä onkaan!" Helsinki teki vaikutuksen ulkomaalaisiin toimittajiin – Tutkijat: kaupunki esitettiin maailman medioissa turvallisena ja moniäänisenä paikkana