1. yle.fi
  2. Uutiset

Air Nostrum ja Cityjet lentoyhtiöt aikovat perustaa uuden holding-yhtiön

Lentoyhtiöiden yhteistyö loisi Eurooppaan suuren alueellisen lentoyhtiön. Hankkeen toteutuminen vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän.

lentoliikenne
Matkustajalentokone juuri noussut ilmaan Tikkakosken lentoasemalta.
Riikka Pennanen / Yle

Espanjalainen Air Nostrum lentoyhtiö ja irlantilainen Cityjet aloittavat yhteistyön, kertoo Lentoposti-sivusto (siirryt toiseen palveluun). Molemmat yhtiöt lentävät yhteistyössä suurempien lentoyhtiöiden kanssa. Niillä on yhteensä yli 90 konetta.

Yhtiöiden toimitusjohtajat allekirjoittivat tiistaina sopimuksen läheisestä yhteistyöstä ja uuden yhteisen holding-yhtiön perustamisesta. Kyseinen yritys omistaisi sekä Air Nostrumin että Cityjetin.

Hallintayhtiö muodostaisi toteutuessaan Euroopan suurimman alueellisen lentoyhtiön. Hankkeen toteutuminen vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän.

Lentokoneen jättämä valkea vana taivaalla.
Tiina Jutila / Yle

Air Nostrum työllistää noin 1 450 ja Cityjet 1 250 ihmistä. Cityjetin alle kuuluu muun muassa Blue1. Se lentää merkittävän osan SAS:n lennoista Helsinki-Vantaalle ja muualle Suomeen.

Cityjet on perustettu vuonna 1993 ja Air Nostrum vuonna 1994. Yhtiöiden yhteen laskettu liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Halpatyövoima tulee SASiin – toimintoja siirtyy Irlantiin

SAS luopuu Blue1:stä

Lue seuraavaksi