1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Las Vegasin ammuskelu 2017

Mandalay Bay -hotellin omistaja haastoi oikeuteen Las Vegasin joukkosurman uhreja – taustalla omaisten korvauskanteet

MGM Resorts International -yritystä vastaan on nostettu useita korvauskanteita Yhdysvaltojen historian tuhoisimmasta joukkoammuskelusta.

Las Vegasin ammuskelu 2017
Poliisiauto on parkkeerattu tielle. Kuvan oikeassa reunassa seisoo kolme poliisia. Taustalla näkyy hotelli.
Poliiseja Las Vegas Boulevardilla ampumisen jälkeen. Taustalla näkyy Mandalay Bay -hotelli, jonka 32. kerroksesta Stephen Paddock tulitti country-musiikkifestivaalia.Paul Buck / EPA-EFE

Mandalay Bay -hotellin omistava yritys on haastanut oikeuteen satoja Las Vegasin joukkoammuskelun uhreja ja heidän omaisiaan.

Haasteen tarkoitus ei ole vaatia uhreilta korvauksia vaan saada heidät luopumaan omista korvausvaatimuksistaan.

Tähän mennessä noin 2 500 ihmistä on joko vaatinut tai uhannut vaatia MGM Resorts Internationalilta korvauksia Yhdysvaltojen historian tuhoisimmasta joukkoammuskelusta, uutistoimisto AFP raportoi.

Viime lokakuussa 58 ihmistä kuoli ja 851 loukkaantui, kun Mandalay Bay -hotellin sviittiin linnoittautunut asemies avasi tulen kohti konserttiyleisöä Las Vegasissa.

MGM Resorts International jättämän haasteen mukaan yhtiöllä ei ole velvollisuutta korvauksiin hyökkäyksen uhreille tai heidän omaisilleen, koska konsernin turvallisuus oli ulkoistettu alihankkijayritykselle.

Tämä yhtiö taas oli sisäisen turvallisuuden ministeriön hyväksymä yhteistyökumppani, mikä MGM Resorts International mukaan vapauttaa hotellin kaikesta vastuusta.

Yhtiön päätös nostaa haaste ammuskelun uhreja vastaan on herättänyt rajua kritiikkiä. Uhreja edustavan Route 91 Strong -ryhmän mukaan haaste avaa vanhat haavat ja vahingoittaa ihmisiä, joista monet kärsivät traumaperäisestä stressistä.

– Tämä on tuomittavinta syytetyn käytöstä, mitä olen todistanut kolmenkymmen vuoden urallani, arvioi erään uhrin asianajaja Robert Eglet uutistoimisto AFP:lle.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi