Synnytysten jatkuminen Oulaskankaan sairaalassa sai kätilöt huokaisemaan helpotuksesta – "On ollut hyvin raskasta"

Vääntö Oulaskankaan synnytystoiminnasta ehti jatkua vuosia.

Oulainen
Vauvan pienet varpaat.
Anu-Maija Kärjä / Yle

Tieto Oulaskankaan synnytystoiminnan jatkumisesta on otettu sairaalan henkilökunnan keskuudessa vastaan huojentuneena. Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti tiistaina, että se on myöntänyt Oulaisissa toimivalle sairaalalle poikkeusluvan jatkaa synnytystoimintaa vuoden 2021 loppuun.

Synnytysosastolla pitkään työskennelleen kätilön Marjo Kontinahon mukaan työntekijät ovat helpottuneita siitä, että synnytystoiminta saa jatkua Oulaisissa vielä useamman vuoden.

Sairaalan synnytyksistä on väännetty kättä pitkään. Pitkään jatkunut epätietoisuus tulevaisuudesta on väsyttänyt työntekijöitä.

– Tämä on ollut hyvin raskasta. Osa työntekijöistä on vaihtanut työpaikkaakin, kun jatkosta ei ole ollut tietoa, Marjo Kontinaho kertoo.

Oulaskankaan ylilääkärin Asko Rantalan mukaan sairaalassa on tehty tarvittavat parannukset vastasyntyneiden tehostettuun valvontaan, ja toimintaa parannetaan yhä.

Kätilöille on esimerkiksi annettu lisäkoulutusta vastasyntyneiden tehostetusta valvonnasta Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Oulaskankaan synnytysosaston yhteyteen on myös jo aiemmin avattu vauvojen tehostetun valvonnan yksikkö.

Juttua korjattu 18.7.2018 klo 8.15: Jutussa puhuttiin aiemmin vauvojen tehostetun hoidon yksiköstä, mutta kyse on tehostetun valvonnan yksiköstä.

Lue lisää:

Oulaskankaalla synnytykset jatkuvat, vaikka vasta keväällä potilasturvallisuudessa oli suuria puutteita – professori pitää poikkeuksellisena

KHO: Oulaskankaan alle tuhat synnytystä on vastoin lakia – työntekijät ovat järkyttyneitä

"Työntekijät ovat erittäin väsyneitä" – Oulaskankaalla synnytysosaston kohtaloa jännittävät sekä henkilökunta että synnyttäjät

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)