1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Kristityt alkuperäiskansaedustajat kohtaavat Uudessa Seelannissa – myös saamelaisia mukana

Globaali ja ekumeeninen alkuperäiskansakokoontuminen tuo kokoaa 200 kristittyä alkuperäiskansajäsentä eri puolilta maailmaa.

Lyhyet

Ennen varsinaista kokoontumista järjestetään alle 35-vuotiaiden kristittyjen alkuperäiskansaedustajien Nuorten esikonferenssi, joka järjestetään 18.–19.7.

Konferenssin tavoitteena on tuoda esiin alkuperäiskansoja ja vähemmistöjä koskevia kysymyksiä.

– Alkuperäiskansoihin kuuluvien kristittyjen esiin tuomat haasteet lähtevät yksilöä koskevista ihmisoikeuksista ja päätyvät ympäristöä ja luontoa koskeviin ekokatastrofeihin. Alkuperäiskansojen esiin nostamat teemat laajenevat usein yhteiskunnallisiksi ja globaaleiksi”, kertoo Kirkon lähetystyön keskuksen johtaja Risto Jukko.

Saamelaisia mukana Suomesta ja Norjasta

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon edustajana Uuden Seelannin kristittyjen alkuperäiskansajäsenten kokoontumisiin osallistuu teologian maisteri Helga West. Hän osallistuu sekä Nuorten esikonferenssiin että Globaaliin ja ekumeeniseen alkuperäiskansakokoontumiseen. Myös Norjan luterilainen kirkko lähettää saamelaisedustuston Rotoruaan.

Tänä vuonna konferenssien teemoina ovat alkuperäiskansojen hengellisyys ja sovinto. Kirkkojen maailmanneuvosto järjestää Globaalin ja ekumeenisen alkuperäiskansakokoontumisen noin kahden vuoden välein. Konferenssien järjestäjänä on Kirkkojen maailmanneuvosto.

Lue artikkelista (siirryt toiseen palveluun) lisää Uuden Seelannin alkuperäiskansakokoontumisesta.

Lue seuraavaksi