1. yle.fi
  2. Uutiset

Miljardööri Musk nöyrtyi ja pyysi anteeksi – Thaimaan pelastusoperaatiossa mukana ollut sukeltaja harkitsee oikeustoimia

Elon Musk haukkui hänen apunsa tyrmännyttä brittisukeltajaa Vern Unsworthia Twitterissä pedofiiliksi.

Thaimaan pelastusoperaatio
Elon Musk avaruuskapselin edessä.
Elon Musk tiedotustilaisuudessa Kaliforniassa toukokuussa 2014.Paul Buck / AOP

Miljardööri Elon Musk on pyytänyt anteeksi brittisukeltajalta (siirryt toiseen palveluun), jota hän oli kutsunut Twitterissä pedofiiliksi.

Musk sanoo kirjoittaneensa suuttumuksen vallassa, sillä sukeltaja Vern Unsworth oli haukkunut Muskin yhtiön minisukellusvenettä ja kyseenalaistanut Muskin tarjoaman avun Thaimaan pelastusoperaatiossa.

Kohu alkoi, kun pelastusoperaatiossa mukana ollut brittisukeltaja sanoi yhdysvaltalaiskanava CNN:n haastattelussa viikonloppuna, (siirryt toiseen palveluun) että Muskin apu oli pelkkä julkisuustemppu. Unsworthin mukaan Muskia olisi myös pyydetty poistumaan luolastosta.

Musk kiisti syytökset Twitterissä – ja hyökkäsi seuraavaksi häntä moittineen brittisukeltajan kimppuun kutsumalla tätä pedofiiliksi. Myöhemmin Musk poisti syytöksen sisältäneen tviitin.

Unsworth kertoi maanantaina harkitsevansa oikeustoimia häntä haukkunutta miljardööriä vastaan (siirryt toiseen palveluun). Tänään anteeksi pyytänyt Musk sanoi, etteivät Unsworthin sanat oikeuttaneet hänen tekojaan.

Musk ja insinöörit lähtivät paikalle

Pohjois-Thaimaassa juhannuspäivänä luolastoon jumiutuneet pojat ja heidän valmentajansa saatiin ulos viikko sitten. Ryhmä oli luolastossa yli kaksi viikkoa.

Musk päätyi tarjoamaan apuaan pelastusoperaatiossa, kun mahdollisuutta siihen oli kyselty Twitterissä.

Musk lähetti insinöörejä Thaimaahan sekä avaruusaluksia valmistavasta yhtiöstä Space X:stä että maanalaisiin tunneleihin erikoistuneesta Boring-yhtiöstä. Musk matkusti myös itse paikan päälle (siirryt toiseen palveluun).

Twitter-tililleen myös Thaimaasta kirjoitelleen Muskin välineistö ei lopulta sopinut pelastusoperaatiossa käytettäväksi. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Thaimaalaisesta luolasta pelastetut pojat pääsivät kotiin sairaalasta – seuraa suorana tiedotustilaisuutta, jossa he kertovat koettelemuksistaan ensimmäistä kertaa

Suomalaissukeltaja Mikko Paasi kertaa pelastusoperaation dramaattista päätöstä: Uskomaton fiilis, joku oli meidän puolella siinä

Rohkeutta, pelkoa ja taitoa – keitä ovat thainuoret luolasta pelastaneet sukeltajat?

Kaikki pelastettu! Näin thaimaalaisen juniorijoukkueen vaiheet etenivät

Lue seuraavaksi