Hyppää sisältöön

Useita vuosia viivästynyt Iron Sky -elokuvan jatko-osa valkokankaalle tammikuussa

Oikeusprosessi sekä rahoittajien vetäytyminen viivästyttivät kotimaista tieteiskomediaa.

Saksalainen näyttelijä Udo Kier esittää Hitleriä elokuvassa Iron Sky. Kuva: Tomi Tuuliranta

Kotimaisen avaruusnatsielokuvan Iron Skyn jatko-osan ensi-iltapäivä on julkistettu. Iron Sky The Coming Race saa ensi-iltansa tammikuun 16. päivä 2019.

Elokuva nähdään ensin Suomessa, minkä jälkeen sitä on tarkoitus esittää myös kansainvälisesti. Elokuva on myyty muun muassa Saksaan, Ranskaan, Iso-Britanniaan, Kiinaan, Intiaan ja Japaniin.

Elokuvan kuvaukset saatiin päätökseen jo vuonna 2015 ja sen ensi-illan piti olla pian tämän jälkeen. Elokuva ajautui kuitenkin rahoitusvaikeuksiin ja jälkituotanto jouduttiin keskeyttämään.

Seuraavan viivästymisen aiheutti oikeusprosessi, jossa joukko ensimmäisen Iron Sky -elokuvan animaattoreita syytti tekijöitä tekijänoikeusrikkomuksista. Iron Sky Production kuitenkin voitti jutun tämän vuoden toukokuussa annetulla Markkinaoikeuden päätöksellä.

Elokuvaa on viivästyksen aikana myös muokattu.

– Näytimme elokuvaversiota faneille ja heidän antamansa palautteen perusteella kuvasimme yhden lisäkohtauksen, kertoo ohjaaja Timo Vuorensola tiedotteessa.

Iron Sky The Coming Race -elokuvan budjetti on suomalaisittain mittava, 20 miljoonaa euroa. Rahoittajina ovat yhdysvaltalainen 120db Films -elokuvarahoitusyhtiö sekä joukko suomalaisia sijoittajia.

Alkuperäinen Iron Sky valmistui vuonna 2012. Se on Timo Vuorensolan ohjaama tieteiskomedia, joka kertoo kuussa majailevista natseista.

Vuorensola on ohjannut myös uuden Iron Sky -elokuvan. Elokuvan erikoistehosteet ovat muun muassa Game of Thrones -sarjan tehosteista vastanneen Pixomondon käsialaa.

.
.