Kokkolan leirintäalueella eletään parhaillaan kesän kiivainta sesonkia

Tässä kuussa tehdään kolmasosa koko vuoden liikevaihdosta.

leirintäalueet
Kuvassa ihmisiä istuu matkailuvaunun edustalla pöydän ääressä
Heikki Repola, Maaret Sulkala ja Ulla repola.Heini Holopainen / Yle

Jokavuotinen juniorijalkapalloturnaus Kokkola Cup alkaa torstaina ja sen vuoksi leirintäalueelle avataan lisäalue karavaanareita varten. Silloin alueella yöpyy noin 320 majoittujaa vuorokaudessa eli alueen ehdoton maksimi.

Toimitusjohtaja Erkki Ahtiaisen mukaan hyvä sää näkyy varsinkin juoma- ja ruokamyynnissä sekä minigolfradan suosiossa. Erityisesti toukokuun hyvät säät kasvattivat juomamyyntiä.

Vaikka leirintäalueyrittäjä on tietysti tyytyväinen, että alueella on vilinää, häntä harmittaa nyt myydä kyselijöille "eioota".

– Kunpa kesäkuu ja elokuu olisivat yhtä kovia kuukausia! Parasta olisi tasainen asiakasvirta, että kaikilla olisi hyvin tilaa ja palvelut riittäisivät. Jos koulujen alkamisajankohtaa siirrettäisiin myöhemmälle, ehkä asiakkaita riittäisi silloin myös elokuulle, pohdiskelee Ahtiainen.

Näkyykö helle?

Tänä vuonna toukokuussa oli pari helleviikkoa. Tavallista aikaisempi lämpö ei kuitenkaan varsinaisesti näkynyt leirintäalueen majoitusmyynnissä. Lähialueelta saattoi tulla muutama karavaanari, mutta kauempaa ei Kokkolaan tällä kertaa tultu. Sen sijaan juomien myynnissä nähtiin toukokuussa piikki.

Toimitusjohtaja selventää, miksi valtavan pitkä hellejakso ei paljoa ole kasvattanut leirintäalueella majoittujien virtaa.

– Kokkola Camping on eräänlainen välipysäkki matkalla paikasta A paikkaan C. Me olemme se paikka B siinä välissä. Tänne ei niinkään tulla auringon perässä samalla tavalla kuin Kalajoelle.

Satu Takala ja Soini Toiviainen ovat Emma ja Lotta - tyttärien sekä kahden labradorinnoutajan kanssa pysähtyneet Suomen- kiertomatkallaan Kokkolan leirintäalueelle. Matka alkoi pari viikkoa sitten Hyvinkäältä, kulki Itä-Suomessa, koukkasi pohjoisessa ja kulkee länsirannikkoa alas. Kokkola oli uusi tuttavuus.

– Tämä on tosi kiva ja siisti alue. Ihana kun on merenranta tuossa lähellä. Tulen mielelläni uudestaan, kommentoi Satu Takala.

Jatkuva viehätys

Ihan kaikille Kokkola ei ole se välimatkan krouvi.

Ulla ja Heikki Repola ovat jo 10 vuoden ajan ajaneet Raahesta Kokkolaan ja parkkeeranneet asuntovaununsa kausipaikalle Meripuiston kylkeen koko kesäksi.

– Täällä ollaan jo kymmenettä kesää. Tämä on hyvä alue meren äärellä. Kaupunki on lähellä ja paikka on rauhallinen, kertoo Ulla Repola.

– Meillä oli aikaisemmin paikka Kalajoella, mutta nyt ollaan oltu täällä. Tämä vain alkoi tuntua mukavammalta, toteaa aviomies Heikki Repola.

Tytär Maaret Sulkala on tuonut poikansa Aapon ja Villen vanhempiensa vaunulle.

– Ukin ja mummin vaunu on lapsille elämys. Täällä saa hyvällä ilmalla tehdä kaiken ulkona ihan pestä hampaatkin. Täällä on mukavasti tekemistä lasten kanssa. Täällä on leikkipuistoa ja minigolfia ja pääsee rannalle. Jos sattuu huono keli, voi mennä uimahalliin. Tämä on sillä lailla lasten kanssa helppo paikka.