Ideaparkin rakennustyöt käynnissä Seinäjoella

Kesäkuussa allekirjoitetun urakkasopimuksen jälkeen työt ovat edenneet niin, että perustuksia päästään valamaan ensi viikolla. Työmaan aloitus osui parhaaseen kesäloma-aikaan ja aiheutti omat hankaluutensa.

Ideapark
Rakennusvaiheessa oleva Ideapark Seinäjoella
Tarmo Niemi / Yle

Kauppakeskus Ideaparkin rakennustyöt ovat edenneet vauhdilla Seinäjoen Joupissa. Parhaillaan käynnissä ovat maansiirto- ja paalutustyöt.

Ideaparkin rakentaja Sukari Invest valitsi urakoitsijaksi rakennusyhtiö Lehto Groupin, jonka kanssa se on tehnyt aiemminkin yhteistyötä.

– Pintamaitten poisto, tasokaivu ja anturapohjien teko, sekä paalutustyöt ovat tällä hetkellä käynnissä. Ensi viikolla pitäisi aloittaa ensimmäisten perustuksten valaminen työmaalla, rakennuspäällikkö Jukka Lintulahti Lehto tilat Oy:stä sanoo.

Lintulahden mukaan Joupin työmaalla ei ole toistaiseksi ilmennyt mitään yllätyksiä.

– Runko alkaa nousemaan elokuun puolessa välissä ja sen jälkeen tehdään kattoa ja julkisivuvaippaa. Rakennus on jaettu seitsemään eri lohkoon, jossa sitten mennään työvaiheittain eteenpäin niin, että lattioita aletaan valamaan syyskuun loppupuolella, Lintulahti sanoo.

Töiden aloitus osui hankalaan aikaan

Hankaluuksia on aiheuttanut työmaan aloittaminen parhaaseen kesäloma-aikaan. Työntekijöitä ja urakoitsijoita on kuitenkin toistaiseksi ollut saatavilla.

– Kiirealku ja töiden aloittaminen nopeasti on yleensä se työmaan tiukka paikka. Lisäksi täytyy löytää resurssit, että saadaan työt käyntiin. Ihan hyvin ollaan kuitenkin löydetty tekijöitä ja urakoitsijoita töihin, Lintulahti kertoo.

Seinäjoen Ideaparkin urakkasopimuksen arvo on 65 miljoonaa euroa ja rakentajan aikataulun mukaan valmis kauppakeskusrakennus luovutetaan tilaajalle ensi vuoden marraskuussa.