1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopalot

Pyhärannassa maastopalo levinnyt jo yli 70 hehtaarin alueelle – parikymmentä rakennusta evakuoitu

Sammutustyöt jatkuvat edelleen aamuyöllä. Ihmisiä kehotetaan pysymään poissa haitallisen savun alta.

maastopalot
Pyhärannan metsäpalo 18. heinäkuuta
Pyhärannan metsäpalo 18. heinäkuuta.Roni Lehti / Lehtikuva

Pyhärannassa roihuaa suuri maastopalo. Tarkempi palopaikka on Luhdantiellä, muutama kilometri pohjoiseen Pyhärannan keskustasta.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan paloalue oli ennen iltakahdeksaa 70–80 hehtaarin eli noin sadan jalkapallokentän kokoinen. Toistaiseksi parikymmentä rakennusta on evakuoitu, ja palo leviää yhä.

Pyhärannan metsäpalo
Timo Otamo

Paloa on sammuttamassa satakunta palomiestä. Lisäksi apuna on useita helikoptereita ja yksi lentokone. Paikalla on myös metsäkoneita, joiden avulla yritetään raivata katkaisuväyliä palon etenemisen estämiseksi.

Maasto palaa edelleen aamuyöllä kello neljän jälkeen Pyhärannassa. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Juha Virto kertoi, että sammutustyöt ovat edelleen käynnissä. Yksiköillä on tarvittaessa myös täysvalmius evakuointeihin, mutta toistaiseksi ei ole jouduttu tekemään lisäevakuointeja.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos tviittasi yöllä sammutustöiden jatkuvan aamuun saakka.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Juha Virto kertoi hieman ennen iltayhdeksää, että palolla on riski levitä asutukseen.

Hänen mukaansa sammutustehtävä on sammuttajien kannalta vaativa kuumien olosuhteiden, raskaiden varusteiden ja pitkien työrupeamien takia.

– Runkojen kuivuus aiheuttaa sen, että palo nousee puiden latvoihin ja leviää siellä latvapaloina. Tämä on meille ongelma tällä hetkellä, Virto sanoi.

Hän kertoi, että paloalueella on kymmenkunta vapaa-ajan asuntojen asukasta odottamassa evakuointia. Virton mukaan operaatio tulee kestämään vuorokausia.

Tie 1960 on suljettu liikenteeltä Rantametsäntieltä Pyhärannan keskustaan noin viiden kilometrin matkalta. Paikalla on kiertotie.

Hälytys palopaikalle tuli kello kahden jälkeen iltapäivällä, ja sammutustyöt ovat jatkuneet koko päivän.

kartta
Yle Uutisgrafiikka

Sanomalehti Länsi-Suomen mukaan (siirryt toiseen palveluun) Santtion Maininkitalolle on kyläläisten toimesta perustettu väliaikainen muonitus- ja tiedotuskeskus.

Pyhärannan vt. kunnanjohtaja Katja Törrönen kertoo Ylelle, että kunnan johtoryhmä seuraa maastopalotilannetta ja odottaa tietoja pelastustoimelta.

Maastopaloa sammuttaa helikopteri pudottamalla vesilastin maahan.
Markku Sandell / Yle

Törrönen kehottaa kuntalaisia välttämään ylimääräistä liikkumista paloalueen läheisyydessä.

– Palopaikka on pienten teiden päässä. Jos täällä on paljon autoliikennettä, joka tukkii nämä tiet, niin se on huono tilanne. Annetaan viranomaisille rauha tehdä työtään, Törrönen sanoo.

Pyhärannan metsäpalo 18. heinäkuuta
Roni Lehti / Lehtikuva

Uutinen päivittyy torstaina tässä artikkelissa.

Lue seuraavaksi