Hyppää sisältöön

Sisäministeriön valmiusjohtaja: "Suomessa pyritään metsäpalojen nopeaan rajaamiseen"

Uudenkaupungin ja Rauman välissä Pyhärannassa riehuu maastopalo. Palaneen alueen suuruus on noin 100 hehtaaria. Samaan aikaan Ruotsissa on jouduttu evakuoimaan ihmisiä, kun kymmenet metsäpalot riehuvat rutikuivissa metsissä.

Pyhärannassa riehuva metsäpalo on saanut alkunsa yhdestä niistä kymmenistä paloista, joita näillä hellelukemilla päivittäin Suomen luonnossa kytee.

Sisäministeriön valmiusjohtaja Janne Koivukoski arvioi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa päivittäisiä maastopaloja syntyvän kymmenestä kolmeenkymmeneen. Koivukoski muistuttaa, että suurin osa alkavista paloista saadaan sammutettua ennen kuin ne leviävät Pyhärannan kaltaisiksi laajoiksi metsäpaloiksi.

Sisäministeriön valmiusjohtaja Janne Koivukoski Kuva: YLE

Suomesta ei voitu lähettää sammutusapua Ruotsiin

Ruotsissa riehuu tällä hetkellä jopa 44 maastopaloa. Janne Koivukoski näkee tilanteen eskaloituneen vakavaksi sekä sääolosuhteiden ja sen takia, että Ruotsissa paloihin ei päästä heti alussa kiinni.

–Meillä suurin osa paloista saadaan sammutettua alkuunsa, Koivukoski sanoo.

Meillä suurin osa paloista saadaan sammutettua alkuunsa

Sisäministeriön valmiusjohtaja Janne Koivukoski

Ruotsin paloja sammuttamaan on saatu lentosammutuskoneita Italiasta ja sammutusapua pyydettiin myös Suomesta. Kaikki suomalainen sammutustyövoima on kuitenkin jo työllistettynä kotimaassa.

–Meidän oma tilanne on jo lähellä Ruotsin tilannetta. Metsäpaloindeksi ei ole ihan yhtä korkea kuin Ruotsissa, mutta meillä on joka päivä 10–30 maastopaloa, Koivukoski sanoo.

Lue myös:

.
.