1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kone Oyj

Kiinan hintapaineet kurittivat Koneen tulosta ja yhtiön kannattavuus koki kolauksen

Hissiyhtiö Koneen tulosta rasittivat hintapaine Kiinassa ja kasvaneet raaka-ainekustannukset.

Kuva: Kone

Hissiyhtiö Koneen kannattavuus heikkeni huhti–kesäkuussa. Yhtiön oikaistu liikevoitto laski huhti-kesäkuussa 300,4 miljoonaan euroon viime vuoden 335,8 miljoonasta.

Toimitusjohtaja Henrik Ehrnroothin mukaan yhtiön tulosta rasittivat hintapaine Kiinassa ja kasvaneet raaka-ainekustannukset.

Yhtiön liikevaihto oli toisella vuosineljänneksellä 2,3 miljardia euroa, mikä oli suurin piirtein sama kuin viime vuonna vertailukaudella.

Koneen mukaan sen tilauskanta vahvistui edellisvuodesta, ja yhtiö kertoo onnistuneensa vakaannuttamaan tilausten suhteellisen katteen.

– Odotamme sen johdosta paineen oikaistussa liikevoittomarginaalissa helpottavan vuoden loppua kohti. Olen myös tyytyväinen siihen, että toisella vuosineljänneksellä kassavirta oli vahva erityisesti tulokseen suhteutettuna ja saadut tilaukset kasvoivat hyvin kaikilla alueilla, Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo.

Kannattavuutta mittaava liikevoittomarginaali oli huhti–kesäkuussa 12,9, kun se vuotta aikaisemmin oli 14,4.

Vuoden loppuun mennessä Kone odottaa liikevaihdon kasvun olevan 3–7 prosentin välillä. Oikaistun liikevoiton arvioidaan olevan 1,1–1,2 miljardia euroa, mikäli valuuttakurssit eivät oleellisesti heilahtele.

Kiinan markkinan yhtiö odottaa pysyvän vakaana tai laskevan hieman, mutta Aasian ja Tyynenmeren markkinoilla yhtiö odottaa kasvua.

Myös Euroopan, Pohjois-Amerikan, Lähi-idän ja Afrikan alueella yhtiö odottaa markkinanäkymien kasvavan hieman.

Lue lisää:

Analyytikolla odotukset erittäin hyvästä tuloskaudesta – Kone avasi kauden tuloslaskulla, tilaukset kasvussa