1. yle.fi
  2. Uutiset

Maratonille voi valmistautua vaikka lastenvaunun kanssa

Rovaniemeläismies yhdisti lastenhoidon ja juoksuharrastuksen kärryjuoksuksi.

kestävyysjuoksu
Jukka Vaara juoksee lastenvaunun kanssa
Antti Mikkola / Yle

RovaniemiMaratonjuoksua varten pitää harjoitella pitkään ja suunnitelmallisesti. Tyyli voi kuitenkin olla hyvinkin vapaa – juosta voi vaikkapa lastenvaunujen kanssa, kuten rovaniemeläinen juoksun harrastaja ja neljän lapsen isä Jukka Vaara.

– Kymmenen vuotta olen nyt juossut lasten kärryillä. Vanhin lapsi on kymmenvuotias, ja oikeestaan minulla alkoi tämä juoksuharrastus silloin, kun hän syntyi. Huomasin, että treeniaikaa saa helposti sillä, että ottaa lapsen kärryyn ja lähtee katselemaan maisemia.

– Nuorimman kanssa meillä on nukutuslenkkejä ja heppatallilenkkejä, ja välissä käydään katselemassa maisemia. Vanhemmat seuraa nykyisin pyörillä mukana.

Jukka Vaara juoksee lastenvaunun kanssa
Antti Mikkola / Yle

Vaaran lapset ovat tottuneet istumaan kärryssä, kun isä vetää kevyitä harjoituslenkkejä. Välillä tulee jopa kehotuksia lisätä vauhtia.

– No kyllä sitä välissä tullee. Äskenkin tuossa alkoi jo pienintä hermostuttaa, kun pysähdyttiin tähän. Kyllä ne tykkää, kun maisema vaihtuu.

Vaara suosittelee kärrylenkkejä muillekin vanhemmille. Reippalla kävelylläkin saa jo terveysvaikutuksia, ja juoksulla vielä lisää.

– Loppupeleissä kärryt on nykyisin niin hyviä, että niiden vastus on yllättävän pieni, kun vaan tottuu siihen. Hyvin paljon tulee nykyisin Instagramissa vastaan jo perheellisten juoksijoiden kärrykuvia. Ja siinä voi antaa puolisolle omaa aikaa, kun on lapsen kanssa liikkeellä.

Jukka Vaara juoksee lastenvaunun kanssa
Antti Mikkola / Yle

Rovaniemellä juostaan lauantaina Rovaniemi City Run (siirryt toiseen palveluun) -kilpailu. Jukka Vaara saatettaisiin nähdä siellä juoksemassa lastenvaunujen kanssa muiden maratoonareiden joukossa.

Hän ei kuitenkaan voi osallistua, sillä hän on kiinni tapahtuman järjestelyissä yhden järjestävän seuran, Rovaniemi Roadrunnersin, puheenjohtajana.

Lue seuraavaksi