Hyppää sisältöön

Herätys: Pyhärannassa yhä paljon palopesäkkeitä, Putin saamassa kutsun Washingtoniin, poliisi huolestui jalkajousista

Sammutustöitä Pyhärannassa 18. heinäkuuta. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Pyhärannassa sammutellaan kyteviä pesäkkeitä ja toivotaan tyyntä

Eilisen illan ja yön aikana tyyntynyt tuuli on helpottanut sammuttajien urakkaa Pyhärannassa. Palo ei ollut aamuyöllä hallinnassa, mutta paloalue on saatu rajattua. Alueella on lukuisia pieniä palopesäkkeitä, joista osa on maan alla. Päivän sääennuste lupaa ukkoskuuroja. Vähäisistä sateista ei ole apua sammuttajille, mutta yltyvä tuuli voi pahentaa tilannetta.

Olkiluoto 1 taas verkossa – sähköpulatilanne ohi

Olkiluodon sähköaseman virtamuuntajan vauriot on saatu korjattua niin hyvin, ettei vielä torstaina uhannutta sähköpulaa enää ole. Vika pudotti Olkiluodon molemmat voimalaitokset pois kantaverkosta, mutta Olkiluoto 1 saatiin kytkettyä takaisin verkkoon jo torstaina illalla kello 22.20. TVO:n mukaan sähköntuotannossa päästään täyteen tehoon ensi viikon alkuun mennessä.

Olkiluoto 1 ja Olkiluoto 2 ydinvoimala-alueella Eurajoella. Kuva: AOP

Trump kutsumassa Putinin Washingtoniin syksyllä – Valkoinen talo torjui kuulusteluvaihtokaupat

Valkoisen talon mukaan Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin seuraavasta tapaamisesta käydään jo keskusteluja. Valkoisen talon tiedottajan Sarah Sanders kertoo, että Trump on pyytänyt kansallisen turvallisuuden neuvonantajaansa John Boltonia kutsumaan Putinin Washingtoniin syksyllä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kuvattuna tapaamisessa Helsingissä 16. heinäkuuta 2018. Kuva: Alexey Nikolsky / EPA

Poliisi huolestui aseista, joita kuka tahansa saa kaupasta: "Huumerikolliset pitävät jalkajousia valmiiksi ladattuina ovenpielessä"

Päijät-Hämeessä poliisin tekemissä kotietsinnöissä löytyy ladattuja jalkajousia säännöllisesti. Ylipäätään poliisi joutuu Suomessa yhä useammin rikollisten uhkailun ja voimankäytön kohteeksi.

Kuva: AOP

Terveystarkastajat ihmeissään – monet äidit ja isät antavat lastensa uida sinilevän seassa myrkytysriskistä huolimatta

Moni luottaa veden uimakelpoisuuden arvioinnissa omiin havaintoihinsa ja jättää viranomaisten varoitukset huomiotta. Haminassa sinilevästä varoittavia kylttejä on jopa revitty luvatta pois rannoilta.

Kuva: Hanne Kinnunen / Yle

Korkeakouluihin hakee yhä enemmän ihmisiä, joilla on jo tutkinto taskussa

Yhä useammalla korkeakouluun hakevalla on taustallaan jo aiempi tutkinto. Kyseessä on jatkuva trendi, kerrotaan Opetushallituksesta. Suosituimmat alat tutkinnon suorittaneille ovat terveys- ja hyvinvointialat. Tämän lisäksi hakijoita kiinnostavat kauppa, hallinto ja oikeustieteet ja humanistiset sekä taidealat. Takaisin kouluun ihmisiä houkuttelee uudistumishalun lisäksi työmarkkinoiden muutos.

Kuva: Heli Sorjonen / Yle

Hellettä ja ukkoskuuroja

Loppuviikoksi on luvassa hyvin lämmintä, mutta samaan aikaan voi paikoin sataa jopa hyvin runsaasti. Sateet alkavat jo tänään perjantaina eteläisimmässä Suomessa. Kuurot ovat sen verran hidasliikkeisiä ja voimakkaita, että sadetta voi paikoin tulla paljon. Lauantaina on sitten ukkoskuurojen vuoro. Niitten lomassa lämpötila kohoaa paikoin hellelukemiin. Sunnuntaina epävakaisinta on idässä ja kuuroja tulee enää Itä-Lapissa ja maan itäosissa. Lisää säästä: yle.fi/saa.

Kuva: Yle
.
.