Kittilässä on palanut metsää jo yli 20 hehtaaria

Vaikeakulkuinen ja kaukana tiestä olevaa paloa on sammutettu läpi yön. Kittilän Raijankiselän maastopalo syttyi torstaina uudelleen.

maastopalot
Metsää palaa Kittilän Raijankiselällä 18. heinäkuuta.
Metsää palaa Kittilän Raijankiselällä 18. heinäkuuta.Lapin pelastuslaitos

Lapissa on taltutettu illan ja yön ajan maastopaloja ainakin Kittilässä ja Sallassa.

Kittilän Raijankiselällä maastoa on palanut yli 20 hehtaaria, kun jo kertaalleen sammutettu maastopalo syttyi uudestaan torstai-iltana.

Lapin pelastuslaitokselta kerrotaan, että sammutustöissä on ollut yön ajan kymmenen miestä ja pelastushelikopteri Aslak, jonka urakka päättyi kuudelta aamulla.

– Palo on saatu taltutettua ja tällä hetkellä aluetta jälkivartioidaan pelastuslaitoksen ja Metsähallituksen toimesta, kertoo päivystävä palomestari Kari Kuosmanen Kittilästä.

Kittilässä pelastustöitä on hankaloittanut vaikeakulkuinen maasto, sillä lähimmälle tielle on matkaa runsaat kymmenen kilometriä.

– Pumppukaluston kanssa on ollut myös ongelmia, sillä osa niistä on mennyt epäkuntoon, sanoo Kuosmanen.

Vettäkään ei ole saatu ihan läheltä vaan sitä on otettu useista eri paikoista. Maastoon on vedetty linjastoja parin kilometrin verran.

Venäjän puolen maastopaloja seurataan Sallassa

Sallan Hautajärvellä metsää on palanut neljä hehtaaria. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että palo saatiin haltuun torstai-iltana, mutta siitä tullut savu haittasi esimerkiksi Karhunkierroksella olleita retkeilijöitä.

Savua Suomen puolelle on kulkeutunut myös Venäjältä, jossa lähimmät maastopalot ovat noin kilometrin päässä Suomen rajasta.

Lapin pelastuslaitoksen tiedossa ei ole, että Venäjän palot olisivat levinneet. Pelastuslaitos ja rajavartiosto ovat varautuneet asiaan ja suunnitelleet sammutuslinjoja mahdollisen leviämisen varalta.