Suomen tilastokärki Anniina Kortetmaa tavoittelee Kalevan kisoista uransa ensimmäistä aikuisten SM-kultaa

Kannuksen Uraa edustava sprintteri on saanut Kalevan kisoista aiemmin kaksi hopeaa.

Kalevan kisat
Numeroita juoksuradan pinnassa.
Harjun stadionilla Kalevan kisat järjestettiin viimeksi vuonna 2006.Petri Aaltonen / Yle

Pikajuoksija Anniina Kortetmaa tavoittelee 100 metrillä Kalevan kisoissa uransa ensimmäistä aikuisten SM-kultaa ja Berliinin EM-rajan alitusta. 23-vuotias Kortetmaa on kellottanut tällä kaudella ennätyksensä 11,60 ja on vain kymmenyksen päässä EM-kisarajasta.

Kannuslainen on Suomen tilastokärki, kun lauantaina Jyväskylässä haetaan Suomen nopeimman naisen titteliä. Kortetmaa uskoo, että kisasta tulee erittäin tiukka.

– Kova taistelu tulee, kun myös Nooralotta Neziri on ilmoittautunut sataselle, Kortetmaa tuumii.

Kortetmaa juoksee myös 200 metriä, jossa hän on tilastoissa kolmas.

Säästä apua

Alkukesän takareisivaivat ovat Kortetmaan mukaan takanapäin ja valmistautuminen Kalevan kisoihin on sujunut hyvin. Lämpimästä säästä on ollut hyötyä.

– Optimikeli on siinä 25 asteessa. Yli 30 asteen helteet ovat meille suomalaisille vähän liikaa, sprintteri naurahtaa.

Viime kesänä Kortetmaa joutui jättämään Kalevan kisat väliin, joten nälkää uran ensimmäiseen SM-kultaan riittää. Jyväskylästä kotiin tuotavaksi kelpaisi myös EM-kisojen tulosraja, johon on matkaa vain 10 sadasosaa.

– Ennätyksestä pitäisi kyllä olla mahdollista tiputtaa kymmenys. EM-rajan rikkominen on täysin mahdollista varsinkin, jos on hyvä sää, Kortetmaa päättää.

Myös Katri Mustola ja Sandra Eriksson suosikkeina radalle

Viikonlopun Kalevan kisoihin osallistuu reilut 30 keskipohjalaisurheilijaa. Mitalikandidaatteja on useita. Anniina Kortetmaan lisäksi Suomen mestaruutta tavoittelee muun muassa Kalajoen Junkkareita edustava Katri Mustola 400 metrillä ja IF Falkenin Sandra Eriksson 3000 metrin estejuoksussa.

Miehissä muun muassa Nivalan Urheilijoita edustavalla Miika Tenhusella 3000 metrin esteissä ja IK Falkenin 400 metrin juoksija Christoffer Envallilla on hyvät mahdollisuudet mitaleille.

Jyväskylässä järjestettävät Kalevan kisat alkoivat eilen ja loppuvat sunnuntaina.