Kunta mokasi Kymi Ring -moottoriurheilukeskuksen rahoituksessa – asia oikeuden käsiteltäväksi

Valtuuston pöytäkirjaan jäi virhe. Kunta myöntää tapahtuneen.

Kotimaa
Kymi Ringin työmaa kesällä 2018
Tältä Kymi Ring -työmaa näytti toukokuussa 2018.Pyry Sarkiola / Yle

Iitin kunta on tehnyt virheen myöntäessään rahaa Kymi Ring -moottoriurheilukeskusen rakentamiseen.

Kunnanvaltuusto päätti toukokuisessa kokouksessaan osallistua Kymi Ringin rahoitukseen puolella miljoonalla eurolla. Valtuuston pöytäkirjasta ei löydy merkintää siitä, että kunnanjohtaja Riku Rönnholm olisi poistunut kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Rönnholm kuuluu Kymi Ring Oy:n hallitukseen, joten hän on lain mukaan jäävi käsittelemään asiaa kunnan toimielimissä.

Kunnanjohtaja kuitenkin kieltää osallistuneensa päätöksentekoon.

– En ole osallistunut kunnan puolella päätöksentekoon enkä asian valmisteluun. Valtuuston kokouksessa poistuin paikalta ennen kuin asian käsittely alkoi, Riku Rönnholm kertoo.

– Pöytäkirjaan on jäänyt epähuomiossa valitettava moka, kokouksen pöytäkirjanpitäjänä toiminut kunnan hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen myöntää.

Salosen mukaan Rönnholm poistui yleisöriveille ennen asian käsittelyn alkamista. Salonen kertoo, että pöytäkirjaan ollaan tekemässä korjausta. Asia on määrä käsitellä valtuustossa elokuussa.

Kunnanvaltuutettu Hannu Suhonen (vasen ryhmä) on tehnyt rahoituspäätöksestä valituksen hallinto-oikeuteen. Suhosen mukaan kunnanvaltuuston päätös on kumottava muun muassa kunnanjohtajan jääviyden vuoksi.

Jos Itä-Suomen hallinto-oikeus päätyy valittajan kannalle, rahoituspäätös saatetaan joutua uusimaan.

Iitin kunta omistaa 19 prosenttia Kymi Ring Oy:stä. Muut omistajat ovat AKK Motorsport, Suomen moottoriliitto ja A. Ahlström Kiinteistöt.