1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuriala

Lieksan Vaskiviikon uusi toiminnanjohtaja on valittu

Lieksan Vaskiviikon kannatusyhdistys on valinnut uudeksi toiminnanjohtajaksi Milena Salosen.

Kulttuuriala
Saimaan trumpetisti
Lieksan Vaskiviikko saa uuden toiminnanjohtajan syksyllä. Kuvituskuva.Mikko Koski/Yle

Lieksan Vaskiviikko on saanut uuden vetäjän. Lieksan Vaskiviikon kannatusyhdistys valitsi uudeksi toiminnanjohtajaksi 41-vuotiaan Milena Salosen.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Vaskiviikko on kansainvälinen upea festivaali. On hieno mahdollisuus päästä kehittämään sitä. Tämä on iso muutos elämääni, Salonen kertoo.

Muutosta on luvassa myös käytännössä, sillä Tallinnassa asuva Salonen aikoo syksyllä alkavan pestinsä myötä muuttaa Lieksaan.

– Olen todella onnellinen, että paluuni Suomeen tapahtuu juuri Lieksaan. Pidän kaupungista ja Vaskiviikolla on tehty loistavaa työtä, Salonen summaa.

Kokenut kulttuurialan tekijä

Syyskuussa uudessa työssään aloittavalla toiminnanjohtajalla on runsaasti kulttuurialan työkokemusta muun muassa kulttuurisihteerin, -tuottajan ja kulttuuripalveluiden kehittämisyksikön intendentin tehtävistä.

Tämän lisäksi Salonen on työskennellyt myös esiintyvänä taiteilijana ja saanut intensiivisen lähikoulutuksen esittävän taiteen eri alojen ammattilaisten parissa, Vaskiviikon tiedotteessa kerrotaan.

Valintaperusteissa myös mainitaan, että Salosella on vahvaa konkreettista osaamista kulttuurin kunta-, projekti- ja taloushallinnosta, taiteen ja kulttuurin rahoituksesta, tuotannollisista tehtävistä, viestinnästä, verkostotyöskentelystä ja strategisesta kehitystyöstä.

– Henkilökohtaisesti olen erittäin tyytyväinen Salosen valintaan, Vaskiviikon kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Harri Kiiskinen sanoo.

Valinnassaan Lieksan vaskiviikon kannatusyhdistyksen hallitus korosti vahvaa kulttuurin sisältöosaamista ja rahoituksen kentän laajaa tuntemusta. Toiminnanjohtajan tehtävään haki kaikkiaan yhdeksän ihmistä.