1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Google nosti ikärajaa Suomessa, nuoret turkkilaiset haaveilevat downshiftaamisesta, pohjoiseen sateita

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Nuoret tutkivat kännyköitään.
Tutkijat ovat listanneet kymmeniä erilaisia ajatusvirheitä. Tiina Jutila / Yle

Google nosti palveluidensa ikärajaa Suomessa – taustalla tietosuoja-asetus

Google on nostanut palveluidensa ikärajan Suomessa ja suuressa osassa Euroopan maita 16 vuoteen. Syynä on EU:n tietosuoja-asetuksen yleinen ikäraja. Suomi ei ole vielä saanut voimaan omaa tietosuojalakiaan, jossa ikäraja aiotaan laskea 13 vuoteen. Lain viivästyminen alkaa vaikeuttaa nuorten kännykkä- ja netin käyttöä.

Istanbul alkoi ahdistaa, joten uraohjus Salih Topuz pakkasi laukkunsa ja muutti maalle

Monet turkkilaiset nuoret haaveilevat downshiftaamisesta ja ekologisemmasta elämästä. Maalle voi lähteä karkuun myös kotimaan poliittisia myllerryksiä.

Salih Topuz omassa huoneessaan Tiressa, Turkin maaseudulla.
Musiikkituottajana työskennellyt Salih Topuz toivoo avaavansa musiikkiterapiaan erikoistuneen keskuksen maaseudulle.Oscar Durand

Joukko ekologisesta elämäntavasta kiinnostuneita testaa, miten pärjää metsässä kuukauden luonnon antimilla

Huck Middeke valmistaa illallisen vaikka oravanraadosta. Joukko ekologisesta elämäntavasta ja luonnossa selviämisestä kiinnostuneita ihmisiä aikoo elää kuukauden ajan metsäleirissä ilman rahaa, käyttämättä fossiilisia polttoaineita ja tuottamatta lainkaan roskaa.

Mies vuolee puunpalasesta kauhaa.
Jaana Polamo / Yle

Pyhärannan maastopalopaikalla käynnissä jälkisammutustyöt

Pyhärannan maastopalo Varsinais-Suomessa saatiin hallintaan perjantaina iltapäivällä. Tällä hetkellä palopaikalla on käynnissä vielä jälkisammutustyöt. Palopaikalla oli aamukuuden aikohin vielä parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Lapissa maastopalojen sammutustyöt sen sijaan jatkuvat.

Maastopalo Pyhärannassa
Pyhärannan maastopalo kuvattuna keskiviikkona 18. heinäkuuta.Jouko Anttila / Kauttuan Ilmailukerho

Mielenosoitukset jatkuvat Irakissa – päättäjiltä vaaditaan työpaikkoja, vettä ja loppua sähkökatkoille

Mielenosoitukset ovat jatkuneet Irakissa jo toista viikkoa, kun poliitikkoihin turhautuneet ihmiset ovat lähteneet kaduille eri puolilla maata. Levottomuuksissa on kuollut viimeisimpien tietojen mukaan yhdeksän ihmistä ja loukkaantunut kymmeniä.

Turvallisuusjoukot sammuttivat mielenosoittajien  sytyttämiä tulipaloja Karbalan kaupungissa Irakissa 14. heinäkuuta 2018.
Turvallisuusjoukot sammuttivat mielenosoittajien sytyttämiä tulipaloja Karbalan kaupungissa Irakissa 14. heinäkuuta 2018.EPA

Sateet leviävät pohjoiseen

Sade- ja ukkoskuuroja tulee erityisesti maan etelä- ja keskiosassa, kertoo Ilmatieteen laitos. Päivän aikana sateet leviävät pohjoiseen. Lämpötilat on edelleen verrattain korkea.

Lauantain sääkartta.
Yle

Lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi