Yhdysvallat sanoi ei Putinin Helsingin-ehdotukselle: Ei kansanäänestystä Itä-Ukrainaan

Venäjän ehdotus nousi esiin muutamia päiviä sen jälkeen kun presidentti Donald Trump tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin Helsingissä.

Ukraina
Donald Trump ja Vladimir Putin kättelevät
Presidentti Donald Trumpin on uutisoitu miettivän Yhdysvaltain vetämistä pois Natosta. Venäjän presidentti Vladimir Putin tuskin vastustaisi tällaista ratkaisua.Alexey Nikolsky / EPA

Yhdysvallat on perjantaina torjunut Venäjän ehdotuksen kansanäänestyksen järjestämisestä Itä-Ukrainassa. Yhdysvaltojen mukaan kansanäänestys ei olisi laillinen, sillä alue ei ole Ukrainan hallituksen kontrollissa. Asiasta kertoi Valkoisen talon virkamies.

Venäjän ehdotus nousi esiin muutamia päiviä sen jälkeen kun presidentti Donald Trump tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin Helsingissä.

Konkreettisesta Itä-Ukraina -ehdotuksesta kertoi perjantaina Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Anatoli Antonov. Antonov ei kuitenkaan maininnut kansanäänestystä.

Valkoinen talo kuitenkin vahvistaa aikeet siitä, että Trump ja Putin tapaisivat Yhdysvalloissa syksyllä. Tapaamisessa jatkettaisiin tiettävästi Helsingissä esiin nostettujen turvallisuuskysymysten käsittelyä.

Aiheesta aiemmin:

Lähettiläs: Putin oli tehnyt ehdotuksen Trumpille Itä-Ukrainan tilanteesta Helsingissä

Trump kutsumassa Putinin Washingtoniin syksyllä – Valkoinen talo torjui kuulusteluvaihtokaupat

Lähteet: Reuters, AP