Hyppää sisältöön

Pyhärannan maastopalopaikalla käynnissä jälkisammutustyöt

Paikalla oli aamukuuden maissa vielä parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä

Perjantaina maastopaloa sammutetaan hieman viime päiviä alemmassa lämpötilassa. Sadetta odotellaan ja toivotaan paikalle. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Pyhärannan maastopalo Varsinais-Suomessa saatiin hallintaan perjantaina iltapäivällä. Tällä hetkellä palopaikalla on käynnissä vielä jälkisammutustyöt.

– Joukot ovat olleet palopaikalla koko yön, aluetta on raivattu ja vettä on ajettu säiliöautoilla, kertoo päivystävä päällikkö Petri Nenonen.

Nenonen ei halua arvioida, milloin tilanne palopaikalla on täysin ohi. Hän uskoo tilanteen jatkuvan pienimuotoisena vielä päiviä.

Paikalla oli aamukuuden maissa parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Aamukymmenen aikaan palopaikalla oli vielä kolme pelastusryhmää tukiyksiköineen.

– Olemme nyt jälkivartiointi- ja jälkiraivausvaiheessa. Meillä on vielä kaivinkonetta ja metsäkonetta apuna jälkisammutustyössä. Olemme saaneet tehtyä palokujia alueelle ja saaneet motitettua sen niin, että jälkisamutus onnistuu tehokkaasti, Nenonen sanoo.

– Tilanne näyttää huomattavasti paremmalta. Olemme varautuneet sään muuttumiseen, varsinkin tuuleen. Ei kuitenkaan ole vaaraa, että metsäpalo käynnistyisi uudelleen.

Lue lisää:

.
.