Trump sivalsi ex-asianajajaansa: Playboy-keskustelujen nauhoittaminen "ehkä laitonta"

Trump sanoi Twitterissä, että on uskomatonta, että asianajaja on nauhoittanut asiakkaan keskustelun.

Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hallituksen istunnossa 18.07.2018.
Donald TrumpOlivier Douliery / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on arvostellut entistä asianajajaansa Michael Cohenia siitä, että tämä on nauhoittanut Playboy-tähdelle maksamista koskevan keskustelun.

Trump sanoi Twitterissä, että on uskomatonta, että asianajaja on nauhoittanut asiakkaan keskustelun. Trumpin mukaan se on "täydellisen ennenkuulumatonta ja ehkä laitonta".

Yhdysvaltalaislehti New York Times kertoi perjantaina, että Trumpin ex-asianajajalla on nauhoitettuna keskustelu, jossa asianajaja ja Trump keskustelevat Playboy-tähdelle maksettavasta korvauksesta.

New York Timesin mukaan liittovaltion poliisi FBI löysi keskustelunauhan tehtyään ratsian Cohenin toimistoon. Ratsiat ovat osa meneillään olevaa tutkintaa, jossa Cohenia epäillään petoksista tai rikkeistä liittyen vaalikampanjan rahoitukseen.

Playboy-malli Karen McDougal on kertonut, että hänellä on ollut kuukausia kestänyt suhde Trumpin kanssa 2006, pian sen jälkeen kun Trumpin vaimo Melania oli synnyttänyt pariskunnan pojan.

Wall Street Journal -lehti kertoi, että syyskuussa 2016 käyty Trumpin ja Cohenin keskustelu koski oikeuksien ostamista McDougalin tarinaan. Tarina oli myyty kuukautta aiemmin The National Enquirer -lehdelle 150 000 dollarin hinnasta.

Lehti ei koskaan julkaissut tarinaa. Lehden emoyhtiön hallituksen puheenjohtaja on Trumpin ystävä.

Aiheesta aiemmin:

NYT: Trumpin ex-asianajajan nauha paljastaa, kuinka Trump aikoi maksaa Playboy-tähdelle ennen vaaleja

WSJ: Trumpin asianajaja hiljensi pornonäyttelijän rahalla, jotta tämä ei kertoisi Trump-suhteestaan

Lähteet: AFP, Reuters