Laskuvarjohyppääjän varjo ei auennutkaan, hurjan näköisestä tilanteesta selvittiin säikähdyksellä Lappeenrannassa – video

Hyppääjä käytti varavarjoaan ja laskeutui turvallisesti.

laskuvarjohypyt
Laskuvarjohyppääjän varjo ei auennutkaan, hurjan näköisestä tilanteesta selvittiin säikähdyksellä Lappeenrannassa
Laskuvarjohyppääjän varjo ei auennutkaan, hurjan näköisestä tilanteesta selvittiin säikähdyksellä Lappeenrannassa

Lappeenrannassa koettiin jännityksen hetkiä sunnuntaina, kun laskuvarjohyppynäytöksessä yhden hyppääjän laskuvarjo ei auennutkaan kunnolla. Oskari Mylläri laskuvarjoyhdistys Skydive Karjalasta kertoo, että punokset hyppääjän varjon alla menivät kierteille, eikä hän ehtinyt niitä selvittää. Tällöin hyppääjä käytti oikeaoppisesti varavarjoaan ja laskeutui turvallisesti.

Pelastuslaitos ehti saada ilmoituksen ohikulkijalta valtatie kuudella, että yksi laskuvarjohyppääjistä tuli alas ilman varjoa, kertoo päivystävä palomestari Toni Jaako. Hyppääjää etsivät niin poliisit, ensihoitajat kuin pelastuslaitoskin.

Hurjan näköisestä tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä, eikä hyppääjä loukkaantunut tilanteessa. Skydive Karjalan väki kävi Myllärin mukaan noukkimassa pudonneen varjon autolla läheisestä metsiköstä.

– Ei tässä sen suurempaa dramatiikkaa ole. Ei tämä ihan jokapäiväistäkään tietenkään ole, mutta sen takiahan ovat nämä varavarjot, Mylläri kommentoi Ylelle.

Lappeenrannassa järjestettiin sunnuntaina Skydive Karjalan näytös, jossa 24 ihmistä hyppäsi DC3-koneesta. Myllärin mukaan osallistujat olivat pääosin Skydive Karjalasta, osa oli tullut mukaan muista yhdistyksistä harvinaisen DC3-hypyn takia.