1. yle.fi
  2. Uutiset

Tasa-arvovaltuutettu selvittää Anttikosken rekrytointiin kohdistuvan syrjintäepäilyn – jos tämä itse vie asian eteenpäin

Aiemmin Päivi Anttikoski kommentoi olevansa tyytyväinen, että asiasta keskustellaan, eikä hän "itse hae tässä mitään".

tasa-arvo
Päivi Anttikoski.
Päivi Anttikoski.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Tasa-arvovaltuutettu selvittää Alma Median rekrytointiin liittyvän syrjintäepäilyn mikäli syrjinnän kohteeksi mahdollisesti joutunut Päivi Anttikoski laittaa prosessin itse vireille.

Jos henkilö ei vie epäilyä itse eteenpäin, ei valtuutettu käytännössä voi sitä alkaa selvittää, Jukka Maarianvaara sanoo STT:lle.

Päivi Anttikoski ei vastannut Ylelle sunnuntaina, aikooko hän pyytää asiasta selvitystä. Aiemmin hän kommentoi olevansa tyytyväinen, että asiasta keskustellaan, eikä hän "itse hae tässä mitään".

Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun) uutisoi perjantaina, että Anttikoskea ei valittu Aamulehden päätoimittajaksi viime vuoden lopulla, koska hänen miehensä ja kouluikäinen lapsensa eivät olisi muuttaneet Tampereelle.

Alma Median henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen sanoi lauantaina, ettei Anttikoski ollut ykkösehdokas päätoimittajaksi eikä yhtiö edellytä päätoimittajan perheen muuttamista levikkialueelle.

Lue lisää:

Pomon paikallaolo voidaan järjestää monin tavoin – "Johtaja pystyy itse päättämään, missä hän tai perhe asuu"

SK: Alma Media ei palkannut hakijaa päätoimittajaksi, koska hän on äiti – Alma: Kyseessä väärinkäsitys, Anttikoski ei koskaan ollut ykkösehdokas

Lue seuraavaksi