Kesäsulkuja Kanta-Hämeen keskussairaalassa

Kiireettömiä leikkauksia ei toivota kesäajaksi. Sairaanhoitajasijaisia on vaikea saada.

Hämeenlinna
Kanta-Hämeen keskussairaalan leikkaussali
Kanta-Hämeen keskussairaalassa potilaspaikkoja on suljettu muun muassa kirurgian osastolla.Timo Leponiemi / Yle

Sairaanhoitajasijaisia on aikaisempaa vaikeampi saada kesäksi Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Sijaisten heikentyneen saatavuuden takia Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä joudutaan sulkemaan kesällä potilaspaikkoja kirurgian osastolla, Riihimäen kuntoutusyksiköissä ja teho- sekä sydänvalvontaosastoilla.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin viestintäpäällikkö Iisakki Kiemunki muistuttaa, että kesäsulkujen merkittävin syy on se, että erikoissairaanhoidon kysyntä laskee lomakaudella.

Kiemungin mukaan kiireettömät operaatiot eivät ole toivottuja keskikesällä, joten henkilökunnan lomia keskitetään heinäkuuhun.

Kanta-Hämeen keskussairaalan kirurgian osastolta on suljettu 20 potilaspaikkaa neljäksi viikoksi. Riihimäen sairaalan kuntoutusyksikön 12 potilaspaikkaa ovat suljettuna 12 viikkoa. Kuntoutusyksikön potilaat hoidetaan neurologisella osastolla, ilmoittaa konservatiivisen tulosalueen ylihoitaja Eija Patteri. Lisäksi teho- sekä sydänvalvontaosastolla on kesän ajaksi vähennetty kaksi potilaspaikkaa.

Patterin mukaan sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit on kesällä suhteutettu vuodeosastoilla potilaspaikkamäärän sekä poliklinikoiden supistetun toiminnan mukaan.

– Resursseja on siis saman verran kuin muunakin vuodenaikana, ilmoittaa Patteri.