David Bowien ensimmäinen äänite löytyi leipäkorista – 16-vuotiaan esittämä kappale huutokaupataan Britanniassa

Bowie oli kappaleen esittämisaikana The Konradsin saksofonisti.

David Bowie esiintymässä Hampurissa vuonna 1976. Kuva: AOP

David Bowien tiettävästi ensimmäinen äänite huutokaupataan.

Nauhalla 16-vuotias Bowie laulaa silloisen yhtyeensä The Konradsin solistina I Never Dreamed -kappaleen. Nauhoite on tehty levy-yhtiö Deccaa varten, joka ei siitä innostunut: Decca ei kiinnittänyt Bowien bändiä.

David Bowie The Konradsin saksofonistina 1960-luvun alussa. Kuva: AOP

Äänitteestä kertoi The Konradsin entinen rumpali ja manageri David Hadfield, joka kauppaa huutokaupassa joukon muistoesineitään. Brittilehti The Guardianin (siirryt toiseen palveluun) mukaan nauhoitteen hinnan odotetaan ylittävän 10 000 punnan rajan, eli reilun 11 000 euron.

Hadfieldin mukaan hän löysi demonauhan autotallistaan muuttaessaan 1990-luvulla. Se odotti hänen isoisällensä kuuluneessa leipäkorissa.

The Konrads -yhtyeen äänite. Kuva: Omega Auctions

"Davidilla ei ollut aikomustakaan tulla laulajaksi"

Myöhemmin muun muassa Ziggy Stardustina ja The Thin White Dukena tunnettu Bowie oli alkujaan The Konradsin saksofonisti.

– Davidilla ei ollut aikomustakaan tulla laulajaksi näillä main, hänen tavoitteenaan oli tulla maailmanluokan saksofonistiksi, Hadfield sanoo The Independentin (siirryt toiseen palveluun) siteeraamana.

Hadfieldin mukaan silloin David Jonesina tunnettu Bowie ja kitaristi Neville Wills kirjoittivat ainakin kaksi laulua demoa varten. Demolle päätyi I Never Dreamed.

– Päätin, että David oli paras laulun laulajaksi ja oikeanlaiseksi tulkitsijaksi. Näin tästä tuli ensimmäinen tallenne David Jonesin (Bowien) laulusta 55 vuoden takaa.

David Bowie (vas.) The Konrads -yhtyeen riveissä. Kuva: AOP

Demo ei tuottanut levytyssopimusta Deccan kanssa, mutta The Konrads sai vielä toisen koe-esiintymistilaisuuden vuoden päästä. Sekin oli tulokseton. Bowie lähti pian tämän jälkeen bändistä. Hänen ensimmäinen albuminsa David Bowie julkaistiin 1967.

Hadfieldin muistoesineitä myydään syyskuussa Omega Auctionsin (siirryt toiseen palveluun) huutokaupassa Newton-le-Willowsissa.

Vuonna 2016 kuolleen David Bowien viimeiseksi levytykseksi jäi samana vuonna julkaistu Black Star.

The Konrads -yhtyeen piirustuksia. Kuva: Omega Auctions