Kuusi huippujuttua sunnuntai-iltaan, syvenny näihin: Natsien lomaparatiisi heräsi henkiin, helle syö Suomen talvia

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa

Viikonloppukooste
Rauman Poroholman uimaranta.
Ilmastonmuutos tuo pidemmät kesäkaudet ja lyhyemmät talvet.Ismo Pekkarinen / AOP

Kaipaatko pitkiä kesiä? Ilmastonmuutos voi tuoda ne sinulle - talven kustannuksella

Kaipaatko lapsuuden kesää? Ilmastonmuutos voi tuoda sen sinulle Talvi katoaa ja kesä venyy Etelä-Suomessa – jo nyt ilmastonmuutos näkyy säätilastoissa.

Mies rakennuksessa.
Alexander Neumann myy asuntoja, joita remontoidaan muun muassa tähän tilaan.Uwe Tautenhahn

Natsien betoninen lomaunelma Prora muuttuu paremman väen hyvinvointiparatiisiksi – "Tietyllä tavalla alkuperäisiä suunnitelmia toteutetaan"

Pelottavasta autiotalosta on tulossa kepeä ja kallis rantalomakohde, joka vetää puoleensa sijoittajia. Nyt Proraan saapuvat varakkaat saksalaiset, mutta natsi-Saksa suunnitteli lomakohteen vahvistaakseen työläisten uskollisutta Kolmannelle valtakunnalle.

Vesimeloneja myynnissä katukojussa.
Kreikkalaiset suosittelevat vesimelonien syömistä helteellä.Simela Pantzartzi / EPA

Kastele parveke, syö persikoita ja suuntaa tuuletin jääpalakulhoon – Näiden 16 vinkin avulla selätät helteen kuin kreikkalainen

Laita lakanat ja yöpaita muovipussissa 15 minuutiksi pakastimeen ja pidä jalkapohjien alla pyyhkeeseen kiedottua kylmäkallea. Kuumaan ilmaan tottuneet kreikkalaiset opastavat, miten he selviävät kesähelteistä.

Lapsi ui roskaisessa vedessä.
Filippiiniläinen lapsi ui roskien keskellä Manilassa joulukuussa 2014.Richie B. Tongo / EPA

"Viheliäiset kriisit" ovat täällä – tuhoisten maastopalojen ja hukkuvien pakolaisten taustalla on sama syy: planeetan rajat on ylitetty

Ympäristöpolitiikan professori Janne Hukkinen Helsingin yliopistosta sanoo, että ihmiskunnan on syytä varautua monimutkaisiin kriiseihin, joiden syynä on ympäristön tila.

vauva  vanhemman sylissä
AOP

Missä kulkee tautien parantamisen ja ulkonäön parantelun raja? Asiantuntija varoittaa vauvojen geenimuokkauksen kaltevasta pinnasta

Bioetiikan tutkija Heikki Saxén saa ärtynyttä palautetta, kun hän kehottaa yhteiskunnalliseen keskusteluun siitä, mitä geenien muokkaaminen tarkoittaisi yhteis- ja ihmiskunnalle.

Itsemurhat
Kai Jaskari / Yle

Luulitko, että Suomi on edelleen maailman synkimpiä itsemurhamaita? – Ei ole, vaan eurooppalaisen keskitason tuntumassa

Eniten itsemurhia tehtiin 80-luvun lopun juppivuosina. Sen jälkeen itsemurhaluvut ovat tulleet jyrkästi ja jatkuvasti alaspäin. Itsemurhia tehtiin pahimpina vuosina lähes tuplasti nykyiseen verrattuna.