Väyrysen Pohjanranta palkkasi sote-johtajan: suunnitteilla kuntoutusta ja lomapalveluja kylpylähotelliin

Kansanedustaja Paavo Väyrysen perheineen omistama Pohjanranta on palkannut sote-johtajaksi Terveystalon yksikönjohtaja Tiina Okkosen.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Minna Aula / Yle

Kansanedustaja Paavo Väyrysen perheineen omistama Pohjanranta kehittää sote-palvelujaan. Pohjanranta-konsernin sote-johtajaksi on palkattu Tiina Okkonen, joka vastaa konsernin sote-toiminnoista Keminmaassa ja Keski-Uudellamaalla.

Okkonen siirtyy syksyllä Pohjanrantaan Terveystalon yksikönjohtajan tehtävästä.

Pohjanrannan palveluita ovat lastensuojelupalvelut sekä mielenterveyskuntoutus lapsille ja nuorille. Keski-Uudellamaalla yhtiöllä on lastenkoti ja perhekoti. Yhtiö aikoo kehittää myös Pohjanrannan kylpylähotelliin sosiaali- ja terveyspuolen lomatoimintaa.

– Meillähän on alan järjestöjä, jotka järjestävät lomatoimintaa ja on myös yhteiskunnan tuella järjestettävää kuntoutusta. Yritämme tällä tavalla löytää kylpylähotellin palveluille laajempaa käyttöä, Väyrynen sanoo.

Pohjanrannan kylpylä on valmistunut talvella 2015.

Väyrynen äänestää sote-uudistusta vastaan

Väyrynen kertoo, että Pohjanrannan suunnitelmat eivät liity mitenkään sote-uudistukseen. Sitä hän vastustaa ja aikoo äänestää eduskunnassa uudistusta vastaan.

Väyrysen mielestä sote-uudistuksessa oli alusta pitäen kaksi valuvikaa.

– Kunnille ei annettu oikeutta tuottaa palveluja. Tämä johti Meri-Lapissa siihen, että palvelut piti yksityistää. Toinen virhe uudistuksessa on maakuntapuolella. Olisi pitänyt toteuttaa aluekuntamalli. Malli ei ole hyvä, mutta olen luvannut, että maakuntauudistusta saattaisin kannattaa, Väyrynen sanoo.

Seitsemän tähden liikkeen kannatuskortteja kerätään

Väyrysen poliittinen elämä on viime aikoina sisältänyt melkoisia käänteitä. Hän on eronnut keskustasta, perustanut kansalaispuolueen, josta hänet erotettiin, hän palasi eduskuntaan kesäkuussa ja on nyt perustamassa uutta puoluetta eli Seitsemän tähden liikettä.

– Pyritään siihen, että kansalaispuolue palaisi jäsenistön hallintaan. Mutta se vie aikaa, minkä vuoksi on päätetty perustaa Seitsemän tähden liike. Sille on ryhdytty keräämään kannattajakortteja. Tällä varmistetaan se, että voin kannattajilleni tarjota vaihtoehdon eduskunta- ja EU-vaaleissa, Väyrynen sanoo.

Seitsemän tähden liike keskittyy Väyrysen mukaan vain valtakunnalliseen ja valtiolliseen politiikkaan.

– Tarkoitus on, että emme ole mukana maakunta- emmekä kuntapolitiikassa, Väyrynen kertoo.