Hyppää sisältöön

Herätys: Sote-kyyti kännykkäsovelluksella, asuntokauppa ei käy syrjäseudulla, Länsi- ja Keski-Suomessa aurinkoisinta

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kännykkäsovelluksella sote-kyytiin?

Monilla Suomen haja-asutusalueilla julkinen liikenne on heikolla tolalla. Toisaalta kunnat taas käyttävät paljon rahaa julkisesti hankittuihin lakisääteisiin kuljetuksiin kuten koulu- ja vanhuskyyteihin. Kolmessa maakunnassa testataan, voisiko yhteiskunnan tukemia vanhuskuljetuksia ja yksityishenkilöiden liikkumistarpeita yhdistää uuden teknologian avulla.

Asunnon myynti voi kestää jopa vuosia syrjäseudulla

Muuttohaluiset ovat jumissa syrjäseudulla, sillä asuntokauppa ei käy. Moni haluaisi muuttaa pois syrjäseudulta, mutta asunnon myyminen voi kestää jopa vuosia. Ennen suvun talo haluttiin pitää kesämökkinä, nyt se ei enää kiinnosta nuorempia polvia.

Kreikan maastopalojen uhrimäärä nousee

Kreikan maastopaloissa on kuollut jo yli 20 ihmistä. Suuri osa paloista riehuu Ateenan lähistöllä, Matiin rantakohteen ympäristössä. Hallituslähteiden mukaan yli sata ihmistä on loukkaantunut, heistä yli 10 vakavasti. Loukkaantuneiden joukossa on ainakin 16 lasta. Maastopalot ovat yleisiä Kreikassa tähän aikaan vuodesta.

Savua nousee kukkulalla olevasta metsästä Kinetassa, joka sijaitsee lähellä Ateenaa 23. heinäkuuta. Kuva: Angelos Tzortzinis / AFP

Anoreksia oli Susanna Sipolan paras ja pahin ystävä

Susanna Sipola täytti tyhjiötä elämässään liiallisella liikunnalla ja äärimmäisen terveellisellä syömisellä. Sipola tiesi anoreksian aiheuttavan hänelle vain pahaa, mutta samalla se oli tärkeintä, mitä hänellä oli. Syömishäiriöön voi sairastua kuka tahansa, mutta anoreksiaan sairastuvat muita useammin ahkerat ja nuoret naiset.

Helle jatkuu etenkin Länsi- ja Keski-Suomessa

Tiistaina on suuressa osassa maata aurinkoista ja helteistä, kertoo Ylen meteorologi Joonas Koskela. Pohjoisessa ja idässä muodostuu yksittäisiä sade- ja ukkoskuuroja. Lännessä ja maan keskivaiheilla on aurinkoisinta ja lämpötila kohoaa noin 30 asteeseen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

.
.