PS Kemistä lähtee kaksi pelaajaa

Keskikenttäpelaaja Keaton Isaksson siirtyy Kemistä IFK Mariehamniin. Myös nigerialaispuolustaja Aliyu Abubakarin sopimus on purettu.

Palloseura Kemi Kings
PS Kemi ja RoPS kohtasivat Kemin Sauvosaaressa 21.6.2018.
PS Kemin kausi on ollut takkuinen ja joukkue on tällä hetkellä veikkausliigan viimeisenä.Risto Koskinen / Yle

Kaksi pelaajaa lähtee jalkapallon Veikkausliigaa pelaavasta PS Kemistä. Keskikenttäpelaaja Keaton Isaksson siirtyy IFK Mariehamniin. PS Kemi kertoo tiedotteessaan kuittaavansa siirrosta merkittävän siirtosumman. Siirrosta on sovittu tiistaina.

Isaksson pelasi PS Kemissä 17 ottelua, joissa hän teki neljä maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä. Hän oli aloituskokoonpanossa jokaisessa pelaamassaan ottelussa.

Myös nigerialaispuolustaja Aliyu Abubakarin sopimus on purettu. Seuran mukaan Abubakar on perustellut lähtöhalujaan perhesyillä.

PS Kemi kommentoi tiedotteessaan myös julkisuudessa olleita väitteitä.

– Mitä tulee julkisuudessa liikkuneisiin Abubakaria koskeviin tietoihin, seura toteaa hoitaneensa kaikki sopimuksen mukaiset velvoitteensa pelaajaa kohtaan, mukaan lukien lääkärissä käynnit, sikäli kun pelaaja on ilmoittanut sellaisen tarpeesta. Asioihin, jotka puolestaan liittyvät pelaajan ja hänen agenttinsa välisiin sopimuksiin ja tapahtumiin, seuralla ei ole mitään osuutta, tiedotteessa kirjoitetaan.

Abubakar pelasi PS Kemissä 13 ottelua, joissa hän teki yhden maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

PS Kemin kausi on ollut takkuinen ja joukkue on tällä hetkellä Veikkausliigan viimeisenä.

PS Kemin valmennusryhmä on uudistunut. Päävalmentajana toimineen Jari Åhmanin sopimus purettiin etuajassa. Alun perin Åhmanin oli määrä valmentaa PS Kemiä tämä liigakausi loppuun. Valmennustiimin jättivät Åhmanin sopimuksenpurkamisen jälkeen myös apuvalmentaja ja fysiikkavalmentaja.

Jari Åhmanin jälkeen valmennusvastuun on ottanut skotlantilainen David Hannah ja apuvalmentajana skotlantilainen Jordan Tait. Tavoitteena on, että joukkue säilyttää sarjapaikan Veikkausliigassa eli sijoittuu vähintään kymmenenneksi.