Hyppää sisältöön

Poliisi alkaa tutkia Aamulehden päätoimittajan valintaprosessia – poliisi kirjasi itse ilmoituksen

Sisä-Suomen poliisilaitos on avannut esitutkinnan ja epäilee Tampereella tapahtuneen työsyrjintää.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski. Kuva: Lehtikuva

Sisä-Suomen poliisilaitos on aloittanut esitutkinnan Alma Media -konsernissa tapahtuneessa päätoimittajan valintaan liittyvässä työsyrjintäepäilyssä.

Rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoo, että poliisi kirjasi itse ilmoituksen. Kinnunen kertoo, että poliisi on ollut tänään tiistaina yhteydessä asianomistajaan eli Päivi Anttikoskeen.

Valtioneuvoston tuore viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoi viime viikolla Suomen Kuvalehden artikkelissa (siirryt toiseen palveluun), että hänen rekrytointinsa Aamulehden päätoimittajaksi katkesi äitiyteen viime vuoden lopulla.

Aamulehteen valittiin uutta päätoimittajaa vuoden 2017 lopulla.

Anttikosken mukaan hänen palkkaamisensa torppasi rekrytointiprosessin viimeinen, Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteen kanssa käyty haastattelu.

Anttikoski kuvailee Telanteen haastattelua SK:lle näin:

– Kerroin, että perheeni, mies ja lapsi, jäävät ainakin tässä vaiheessa asumaan Helsinkiin. Haastattelun lopussa Telanne kysyi, minkä ikäinen lapseni on.

Anttikoski kertoi lapsensa olevan kymmenenvuotias.

– Telanne vastasi, että ei kuule kymmenvuotias lapsi pärjää ilman äitiä. Tuli sakot äitiydestä.

Yle pyysi Päivi Anttikoskelta kommenttia tapauksen uusimmasta käänteestä. Anttikoski viestitti, ettei hän voi kommentoida asiaa esitutkinnan aikana.

Tutkintanimike työsyrjintä

Poliisin tutkintanimike on Jari Kinnusen mukaan työsyrjintä. Asian esitutkinta jatkuu osapuolten ja muiden henkilöiden kuulemisella. Aikataulusta ei ole Kinnusen mukaan vielä tietoa.

Alma Median perjantaina illalla lähettämässä tiedotteessa sanottiin, että SK:n jutussa on annettu virheellinen kuva valintaprosessista.

– Yksi tärkeistä kriteereistä rekrytointiprosessissa oli mahdollisuus muuttaa lehden ilmestymisalueelle. Olen pahoillani siitä, että hakijalle syntyi väärä käsitys että vanhemmuus olisi ollut rekrytoinnissa hakijan ymmärtämällä tavalla relevantti kysymys, toimitusjohtaja Kai Telanne sanoi.

Vuonna 2015 Korkein oikeus tuomitsi Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteen sakkoihin työsyrjinnästä. Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsuhde peruttiin 2008 sen jälkeen, kun Telanne sai tietää Korhosen puolison olevan nainen.

Yle ei tavoittanut Kai Telannetta kommentoimaan nyt aloitettua esitutkintaa. Sen sijaan Alma Media lähetti tiedotteen, jossa se toteaa, että yhtiö pitää myönteisenä, että asia tutkitaan.

– Näin taataan kaikkien osapuolien oikeusturva ja asiaan saadaan selvyys, tiedotteessa sanotaan.

Lue lisää:

Juttua päivitetty kello 16.59: Lisätty Alma Median kommentti.

.
.