1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. junat

Kaapelivika haittaa junaliikennettä Riihimäellä

Tampereen suunnan junille aiheutuu 10–30 minuutin myöhästymisiä kumpaankin liikennesuuntaan. Vika vaikuttaa myös R-junan liikennöintiin.

junat
Juna
Jyrki Lyytikkä / Yle

Vika liikenteenohjausjärjestelmässä myöhästyttää junia Riihimäellä Liikenneviraston tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan. Vian syyksi on selvinnyt kaapelin katkeaminen. Korjaus kestänee iltaan saakka.

Kaukojunille on saatu kaksi raidetta käyttöön aiemman yhden sijaan. Tampereen suunnan junille aiheutuu 10–30 minuutin myöhästymisiä kumpaankin liikennesuuntaan.

R-junat kääntyvät takaisin Hyvinkäällä. Matkustajat Hyvinkään ja Riihimäen välillä kuljetetaan kaukojunilla, jotka pysähtyvät myös Hyvinkäällä. Junat Lahden suuntaan liikennöivät normaalisti Riihimäeltä.

VR:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) kaapelivika vaikuttaa siten, että kaikki lähiliikennejunat eivät voi pysähtyä Riihimäellä. Helsingin ja Riihimäen välillä normaalisti kulkevat R- ja D-junat liikennöivät ainoastaan Helsingin ja Hyvinkään välillä.

Helsingin ja Tampereen välillä kulkevat R-junat pysähtyvät normaaliin tapaan kaikilla asemilla, myös Riihimäellä. Lisäksi kaikki kaukojunat pysähtyvät toistaiseksi myös Hyvinkäällä ja Riihimäellä.

Matkustajia pyydetään varautumaan viivästyksiin pääradan kaukojunaliikenteessä.

Lue seuraavaksi