Laihian henkirikoksesta epäillyt vapautettu – poliisilla edelleen kolme epäiltyä

Poliisi on tiistaina vapauttanut uhrin kotoa löytyneen miehen.

henkirikokset
Poliisiauto.
Jaakko Stenroos / AOP

Poliisi on vapauttanut viimeisenkin epäillyn Laihian henkirikosjutussa. 60-vuotias laihialaisnainen löytyi kotoaan kuolleena heinäkuun alussa. Poliisin saapuessa paikalle asunnossa oli uhrin aviomies ja 63-vuotias mies, jota poliisi kuvaa laitapuolen kulkijaksi. Asunnon oven ikkuna oli rikottu.

Nyt vapautettu epäilty on 63-vuotias mies. Käräjäoikeus vangitsi hänet aiemmin todennäköisin syin epäiltynä. Poliisilla ei kuitenkaan ollut tässä vaiheessa riittävästi näyttöä ja mies on vapautettu. Vapauttamisesta kertoi ensin Vasabladet (siirryt toiseen palveluun). Kaksi muuta epäiltyä vapautettiin jo aiemmin.

Poliisi pitää edelleen kaikkia kolmea epäiltyinä. Kaksi muuta epäiltyä ovat uhrin aviomies ja 46-vuotias nainen. Poliisi olettaa kuulemansa perusteella, että aviomies oli tullut töistä kotiin ja löytänyt naisen kuolleena, ja että ovi-ikkuna oli rikottu ennen aviomiehen saapumista paikalle.

Poliisin mukaan uhri ei ilmeisesti tuntenut asunnosta löytynyttä 63-vuotiasta miestä, mutta aviomiehelle tämä oli tuttu. 46-vuotias nainen ei puolestaan ollut paikalla, mutta hän voi poliisin mukaan liittyä tapahtumaan. Sekä aviomies että uhri tunsivat naisen.

Poliisi: Luonnollinen kuolema epätodennäköinen

Laihialaisnaisen kuolinsyy on edelleen epäselvä. Uhrilla ei ollut jälkiä, jotka viittaisivat ulkoiseen väkivaltaan. Poliisin mukaan kyse ei myöskään näillä näkymin ole myrkytyksestä, sillä ruumiinavauksessa ei löytynyt vieraita aineita.

Tukehtumisen mahdollisuutta ei ole suljettu pois. Poliisi pitää luonnollista kuolemaa epätodennäköisenä.

– Tapauksessa on niin paljon yhteensattumia. Asunnossa oli samaan aikaan vieras mies ja oven ikkuna oli rikottu, toteaa tutkinnanjohtaja John Forslund.

Poliisi jatkaa tapauksen teknistä tutkintaa, jossa muun muassa tutkitaan erilaisia näytteitä ja materiaaleja. Poliisi pitää tapausta vaikeana ja sen selvittäminen voi viedä pitkään.