PAM: Kuumuuden aiheuttamat tauot pidentäneet työvuoroja, vaikka ei pitäisi – "On työnantajan intressi, että työntekijät ovat tajuissaan"

Määräaikaista työsopimusta ei voi purkaa, vaikka lomailu houkuttelisikin.

kesätyö
Ravintolan keittiössä paistetaan ruokaa hellan ääressä.
Mariya Siyanko / AOP

Palvelualojen ammattiliitto PAMin neuvontapuhelimeen on helleviikkojen aikana tullut poikkeuksellisen paljon puheluja. Eniten tällä hetkellä kysytään työpaikkojen tukalan kuumista olosuhteista, kertoo PAMin neuvontapäällikkö Juho Ojala.

– Viimeisin villitys on ollut työvuorojen pidentäminen ylimääräisten taukojen takia, Ojala sanoo.

Kun työpaikan sisälämpötila ylittää 28 astetta, pitäisi työntekijän päästä 10 minuutin tauolle kerran tunnissa. Lämpötilan ylittäessä 33 astetta tauon pitäisi kestää vartin joka tunti.

– Ei tietenkään pitäisi olla niin, että työntekijät ovat maksumiehinä, jos työsuojelun takia täytyy pitää ylimääräisiä taukoja.

Kaikista pahin tilanne on esimerkiksi ravintoloiden keittiöissä, joissa lämpöä lisäävät hellat ja uunit.

Pitkittynyt hellejakso on kuitenkin alkanut näkyä myös myymälöissä ja varastoissa lämpötilan nousuna. Myös ulkona olevat työpisteet kuten erilaiset kesäkahvilat ja jäätelökioskit kärsivät tukalista työlämpötiloista.

Ojala muistuttaa, että vaikka työntekijän panosta ei saadakaan tauon aikana, on kyse kuitenkin ihmisten terveydestä.

– On työnantajan intressi, että työntekijät ovat tajuissaan.

Tänä kesänä ongelmaa ei ole juurikaan ollut perutuista työvuoroista, jotka ovat kylmien ja sateisten kesien kiistakapula. Ojala ennakoi, että myöhemmin voi tulla soittoja pikemminkin ylitöistä ja liian pitkistä työputkista.

– En tiedä, mistä se johtuu, mutta poikkeuksellisen paljon on tullut puheluja, että hiljaista heinäkuuta ei ole ollut.

Määräaikaiselle ei lomaa liikene

Palkansaajien keskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n Kesäduunari-info on sen sijaan saanut jonkin verran kyselyjä myös perutuista tai aiemmin päättyneistä työvuoroista.

Hyvä sää saattaa houkutella osaa myös ennemmin rannalle kuin työpaikoille. Puheluja on tullut määräaikaisen työsopimuksen päättämisestä kesken kesän.

– Työntekijä onkin halunnut pitää vähän lomaa eikä ole haluttu työskennellä koko määräaikaa, kertoo Kesäduunari-infon neuvoja Juuli Jokinen.

Määräaikainen sopimus sitoo kuitenkin koko määräajan, eikä sopimusta voi periaatteessa purkaa, ellei irtisanomismahdollisuudesta ole sovittu työsopimuksessa.

Jokinen kehottaa neuvottelemaan asiasta työnantajan kanssa. Osa voi olla suostuvaisia esimerkiksi antamaan palkatonta vapaata tai päättämään sopimuksen sovittua aiemmin.

Lue lisää:

Kolme viikkoa kioskin pyörittämistä riitti opiskelijoille: "Yrittäjyys ei ole minun juttuni"

PAM: "Siskonpetimajoitus ei houkuttele nykyaikana": Hangossa kesätyöntekijälle luvattiin majoitus omakotitalossa – saikin retkisängyn jaetussa huoneessa kerrostalossa

Ravintoloiden kesäsesonki parhaimmillaan – kausityöntekijöistä pulaa etelässä ja pohjoisessa

13-vuotiaat Vilma Kivelä ja Venni Valli perustivat kesäkahvilan – kaikki leivotaan itse ja työtä tehdään kahdessa vuorossa

Asenne työhön on murroksessa, eivätkä kaikki halua pitkiä työsuhteita – Halu elämyksiin menee yhä useammin työelämän edelle jo kesätöistä lähtien