1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Syyria

Ainakin 150 on kuollut itsemurhaiskujen ja hyökkäysten sarjassa Syyriassa – alueen verisin isku sitten sodan alkamisen

Syyriassa toimivan tarkkailijajärjestön mukaan kolme itsemurhapommittajaa olisivat räjäyttäneet vyönsä Sweidan kaupungissa eteläisessä Syyriassa.

Syyria
Ilmaisku Syyriassa
Savu nousi ilmaiskujen seurauksena Golanin kukkuloilla Syyrian puolella 24. heinäkuuta.Atef Safadi / EPA-EFE

Ainakin 150 ihmistä on kuollut itsemurhaiskujen ja hyökkäysten sarjassa eteläisessä Syyriassa keskiviikkona, kertovat kansainväliset uutistoimistot.

Ääriliike Isis on ilmoittautunut hyökkäysten tekijäksi. Oppositiomyönteisen tarkkailijajärjestön Syrian Observatory of Human Rightsin mukaan hyökkäykset kohdistuivat pääosin hallituksen kontrolloimaan Sweidan maakuntaan.

Järjestön mukaan kuolleita olisi 156, joista 62 ovat siviilejä ja loput 94 Syyrian hallituksen puolella olevia taistelijoita, jotka olivat tarttuneet aseisiin puolustaakseen kotejansa.

Iskuja seurasi paikallisten aseistettujen ryhmien välisiä yhteenottoja.

Järjestön mukaan kolme itsemurhapommittajaa olisivat räjäyttäneet vyönsä Sweidan kaupungissa, samalla kun muut hyökkäykset kohdistuivat kaupungin pohjois- ja itäpuolilla oleviin kyliin.

– Tämä on verisin isku Sweidan maakunnassa sitten sodan alkamisen, sanoo Syrian Observatory of Human Rightsin johtaja Rami Abdel Rahman.

Syyrian sisällissotaa on käyty vuodesta 2011 lähtien. Eri ryhmiin kuuluvat maltilliset ja islamilaiset kapinalliset taistelevat hallitusta vastaan. Sotaan ovat sekaantuneet myös monet ulkovallat.

Lue myös:

Israelin armeija ampui alas syyrialaisen Suhoi-hävittäjän – Syyria ja Israel kiistelevät kumman ilmatilassa kone oli

Israel iski Syyrian länsiosaan

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi