Facebook teki odotettua heikomman tuloksen – osake lähti rajuun laskuun

Palvelua päivittäin ja kuukausittain käyttävien määrät kasvoivat sijoittajien odotuksia vähemmän. Yhtiön arvosta hävisi 125 miljardia dollaria, joka vastaa esimerkiksi McDonald's-yhtiön markkina-arvoa.

Mark Zuckerberg
Mark ZuckerbergShawn Thew / EPA

Facebookia päivittäin käyttävien määrä kasvoi, mutta hitaammin kuin aikaisemmin.

Myös Facebookin toisen vuosineljänneksen voitto jäi sijoittajien odotuksia pienemmäksi. Yhtiön liikevoitto kasvoi silti toisella vuosineljänneksellä 5,1 miljardiin dollariin.

Facebookin osake lähti tulosjulkistuksen jälkeen huomattavaan laskuun. Lasku tarttui myös muihin teknologiaosakkeisiin kuten Googleen ja Twitteriin.

Yhteisöpalvelun päivittäisten käyttäjien määrä kasvoi 11 prosentilla 1,47 miljardiin. Kuukausittaisten palvelua käyttävien määrä kasvoi puolestaan 11 prosentilla 2,23 miljardiin. Määrän oli odotettu kasvavan 2,25 miljardiin.

– Yhteisömme ja yrityksemme kasvavat edelleen nopeasti. Olemme sitoutuneet panostamaan siihen, että pidämme ihmiset turvassa ja siihen, että rakennamme uusia mielekkäitä tapoja yhdistää ihmisiä, toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

Hän myös sanoi, ettei odottanut Cambridge Analyticaan liittyvällä kohulla olevan merkittäviä vaikutuksia. Cambridge Analytica hankki luvatta kymmenien miljoonien enimmäkseen amerikkalaisten Facebook-käyttäjien tietoja. Asia selvisi Facebookille tiettävästi jo vuonna 2015, mutta yhtiö julkisti asian vasta tämän vuoden maaliskuussa.