Kemiin uusia suunnitelmia: Asemakatu remonttiin syksyllä ja Keskuspuistokadulle parkkipaikka

Kemissä on laitettu nähtäville Keskuspuistokadun ja Asemakadun suunnitelmat. Muistutusaikaa on elokuun 13. päivään asti.

Kemi
Kemin keskuspuistokadulla on tunnin pysäköinti kauppakadun ja pohjoisrantakadun välisellä alueella.
Keskuspuistokadulle suunnitellaan parkkipaikkaa Meripuistokadun ja Koulukadun väliseen puistoon.Yle / Jari Peltoperä.

Kemin uudet katusuunnitelmat on laitettu nähtäville. Esillä on Asemakadun perusparannus (siirryt toiseen palveluun) sekä parkkipaikan ja jalkakäytävän tekeminen puistoon Keskuspuistokadulla (siirryt toiseen palveluun).

Asemakadulla näkyvin muutos on viheristutusten tekeminen keskikaistalle ja tien reunoille. Lisäksi uusitaan muun muassa asfaltti, reunakivetys ja valaistus sekä parannetaan kuivatusta.

Keskuspuistokadulle suunnitellaan yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Grönvallin mukaan noin kahdenkymmenen auton pysäköintialuetta osaan Meripuistokadun ja Koulukadun välistä puistoa. Parkkialueen viereen on suunnitteilla jalkakäytävä.

Keskuspuistokadun saneerauskohde voisi soveltua esimerkiksi taksiasemaksi. Viimeksi paikalla on toiminut ravintola New York. Se on toiminut aiemmin myös taksiasemana.

Grönvallin mukaan Asemakadun remontti on tarkoitus käynnistää syksyllä. Keskuspuistokadulle ei sen sijaan ole laadittu aikataulua. Muistutuksia suunnitelmista voi tehdä elokuun 13. päivään asti.

Tekninen lautakunta päättää suunnitelmista elokuussa.