CNN:n toimittajaa ei päästetty Trumpin ja Junckerin tiedotustilaisuuteen – media ilmaissut joukolla huolensa

Toimittajan mukaan Valkoisesta talosta sanottiin, että hänen kommenttinsa olivat tilanteeseen sopimattomia ja että hän oli huutanut.

lehdistötilaisuus
Kaitlan Collins raportoimassa Valkoisen talon edustalla 25. heinäkuuta.
Kaitlan Collins raportoimassa Valkoisen talon edustalla 25. heinäkuuta.Alex Brandon / AP

Uutiskanava CNN:n mukaan heidän toimittajaltaan Kaitlan Collinsilta kiellettiin keskiviikkona pääsy Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin tiedotustilaisuuteen.

Collins oli aiemmin osallistunut Trumpin ja Junckerin rajatumpaan lehdistötilaisuuteen ja kysynyt siellä muun muassa Vladimir Putinista ja Trumpin entisestä asianajajasta Michael Cohenista. Trump ei ollut vastannut kysymyksiin.

Collinsin mukaan Valkoinen talo perusteli kieltoa hänelle sillä, että hänen kommenttinsa olivat tilanteeseen sopimattomia ja että hän oli huutanut.

Trump ja Juncker pitivät keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa kertoivat sopineensa toimista, joilla vältetään kireän kauppatilanteen paheneminen. Tilaisuus oli avoin kaikille median edustajille.

Brittiläisen The Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders on vahvistanut, että tiedotustilaisuudessa oli toimittaja, joka huusi ja kieltäytyi poistumasta. Hän ei kuitenkaan maininnut toimittajaa nimeltä.

Sandersin mukaan toimittajalle oli tehty selväksi, että kuka tahansa muu toimittaja hänen edustamastaan mediasta saa osallistua lehdistötilaisuuteen.

Toimittajilta myötätuntoa

Trumpin ja Junckerin tiedotustilaisuudessa olleet toimittajat ovat ilmaisseet solidaarisuuttaan Collinsille. Tapaus on herättänyt huolta (siirryt toiseen palveluun) myös CNN:n kilpailijoiden keskuudessa.

Uutiskanava Fox News ilmoitti olevansa CNN:n puolella ja korosti toimittajien vapaan pääsyn olevan osa vapaata ja rajoittamatonta lehdistöä.

Collins ei ollut paikalla edustamassa ainoastaan CNN:ää, vaan hän raportoi paikalta usealle televisiokanavalle.

Uutiskanava NBC:n palveluksessa oleva Kasie Hunt tviittasi, että Valkoisen talon päätös on toimenpide kaikkia Valkoisen talon asioista raportoivia televisiotoimittajia vastaan.

Samalla hän jakoi Valkoisen talon kirjeenvaihtajien yhdistyksen WHCA:n presidentin Olivier Knoxin kannanoton tapahtuneesta.

Aiheesta muualla:

CNN: White House bans network pool reporter from Rose Garden event (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

Analyysi: Kauppasodan vaara väistyi, mutta ei poistunut – mistä siis taas sovittiin?

”Teimme diilin” – Trump ja Juncker löysivät yhteisen sävelen kauppaneuvotteluissa

Lähteet: AP, STT