1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. metsäpalot

Ruotsi hyväksyi avuntarjouksen – Suomesta sammutusapua metsäpalojen taltuttamiseen

Suomi päätti torstaina tarjota apua Ruotsin historian suurimpien metsäpalojen sammuttamiseksi. Joukot odottivat länsinaapurilta enää avuntarjouksen hyväksyntää.

Sammutushelikopteri Ljusdalissa 25. heinäkuuta. Kuva: Jonathan Nackstrand / AFP

Ruotsi on hyväksynyt Suomen avuntarjouksen metsäpalojen sammuttamiseen, kertoo sisäministeri Kai Mykkänen Twitterissä.

Ministeri toivottaa myös voimia lähteville.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Näin ollen Suomesta lähtee joukko palomiehiä sammuttamaan Ruotsin metsäpaloja 24 tunnin aikana. Sisäministeriön pelastusylitarkastaja Rami Ruuska arvioi aiemmin, että suomalaisia tarvittaneen "vaihtomiehiksi".

Suomi päätti torstaina tarjota apua Ruotsin historian suurimpien metsäpalojen taltuttamiseksi.

Sisäministeriön pelastusylitarkastaja Rami Ruuska kertoi torstaina, että Suomi pystyy lähettämään Ruotsiin pelastusjoukkueen eli paloautoja, säiliöautoja, moottoriruiskuja sekä maastokelpoisia ajoneuvoja.

Noin 35 sammuttajaa käsittävä pelastusjoukkue on omavarainen eli se huolehtii itse myös majoittumisestaan. Mukaan lähtevät halukkaat kootaan Pohjois-Savon, Oulu-Koillismaan sekä Lapin pelastuslaitoksista.

Ruotsi on aiemmin toivonut Suomesta lentosammutuskalustoa, jota ei Suomella ollut mahdollista antaa.

Ruotsiin on jo saapunut runsaasti kalustoa ja miehistöä naapurimaiden Tanskan ja Norjan lisäksi Puolasta, Liettuasta, Saksasta ja jopa Ranskasta ja Italiasta.

Lue lisää:

Suomi tarjoaa sittenkin metsäpalojen sammutusapua Ruotsiin