1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotkan meripäivät

Joukkotappelu Kotkan Meripäivillä – riitelevät myyjät ottivat kepit avuksi

Kahden myyntikojun myyjien välille syntyi riitaa Meripäivillä.

Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kotkan Meripäivillä tapahtui myöhään torstai-iltana joukkotappelu. Kahden ruokakojun myyjien välille syntyi riitaa, ja tappeluun osallistui kaikkiaan kuusi henkilöä.

Poliisin mukaan tappelun osapuolet tunsivat toisensa etukäteen. Riidan syy on vielä epäselvä.

Kauppakadulla sattunut tappelu saatiin taltutettua ulkopuolisten järjestyksenvalvojien tultua paikalla rauhoittamaan tilannetta.

Tappeluun osallistujat saivat kahakassa haavoja ja ruhjeita, ja osa tappelijoista toimitettiin ensiapuun saamaan hoitoa vammoihinsa. Tappelussa käytettiin apuna telttakeppejä. Poliisin mukaan ulkopuolisille ei aiheutunut tilanteesta vaaraa.

Kuudesta tappelijasta neljä on tällä hetkellä kiinniotettuna. Poliisi jatkaa asian selvittämistä. Kaikkia tappeluun osallistujia epäillään pahoinpitelystä.

"Tunteet vähän lämpiminä"

Kotkan Meripäivien kävijöiden turvallisuudesta vastaa turkulainen X-Sec Group. Yhtiön toimitusjohtaja ja Meripäivien turvallisuuspäällikkö Juuso Toivonen sanoo, että kojujen myyjien väliset tappelut ovat poikkeuksellisia sekä Meripäivillä että kesätapahtumissa yleensä.

– En muista, että olisin koskaan kuullut vastaavasta tilanteesta.

– Siinä oli tunteet vähän lämpiminä, ja ne osoitettiin fyysisillä tavoilla. Mitään muuta en oikeastaan voi sanoa, mutta mitään isompia jälkiseuraamuksia siitä ei tullut.

Järjestyksenvalvojat ja poliisi pääsivät nopeasti taltuttamaan tappelun, sillä se leimahti aivan Meripäivien tapahtuma-alueen lähellä.