Republikaanisenaattori Mitch McConnell: ”Seuraava Trump-Putin tapaaminen voi odottaa ensi vuoteen”

Republikaanijohtaja haluaa, että Yhdysvaltain sekä Venäjän presidentit tapaavat toisensa vasta marraskuisten kongressivaalien jälkeen.

Kongressivaalit
Senaatin republikaanien johtaja Mitch McConnell.
Senaatin republikaanien johtaja Mitch McConnell.Michael Reynolds / EPA

Republikaanisenaattori Mitch McConnellin mukaan nyt olisi hyvä lykätä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin sekä Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamista ensi vuoteen.

Hän myös totesi, että Venäjän vastaa seurauksista, jos se puuttuu Yhdysvaltain kongressivaaleihin marraskuussa.

– Me emme saa antaa venäläisten häiritä kongressivaaleja, koska sillä saattaa olla vakavia seurauksia, senaatin enemmistöjohtaja McConnell sanoi perjantaina radiohaastattelussa.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat todenneet useasti, että venäläiset puuttuivat kaksi vuotta sitten Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

– Ehkä venäläiset yrittävät puuttua asioihin taas kongressivaalien yhteydessä, mutta en usko, että he onnistuvat vaikuttamaan mihinkään.

Presidentti Trump kutsui aiemmin venäläisen kollegansa Valkoiseen taloon syksyksi, mutta suunnitelmaa lykättiin Trumpin vaalikampanjan Venäjä-yhteyksien tutkinnan takia.

Nyt Putin on puolestaan kutsunut Trumpin Moskovaan ja Trump on sanonut olevansa avoin vierailulle. Yhdysvalloissa lainsäätäjät ovat kuitenkin vaatineet ensin selvitystä presidenttien Helsingin-tapaamisen sisällöstä.

Korjaus 28.7. klo 12.23: Korjattu, että Putin on esittänyt Trumpille kutsun Moskovaan. Vierailun toteutuminen ei kuitenkaan ole vielä varmistunut. Jutussa luki aiemmin, että presidenttien tapaamista Moskovassa valmisteltaisiin. Täsmennetty McConnellin olevan senaatin enemmistöjohtaja.

Lähteet: AP