1. yle.fi
  2. Uutiset

Tunisia päästää siirtolaislaivan vihdoinkin satamaansa

Kaksi viikkoa Välimerellä seilannut siirtolaislaiva otetaan vastaan Tunisiassa humanitaarisista syistä.

Pakolais- ja siirtolaisveneet
Välimereltä pelastettuja siirtolaisia.
Välimereltä pelastettuja siirtolaisia.Kenny Karpov / SOS Mediterranee / EPA

Tunisia ilmoitti lauantaina päästävänsä 40 siirtolaista kuljettavan aluksen satamaansa. Pääministeri Youssef Chahedin mukaan Tunisia ottaa siirtolaiset vastaan humanitaarisista syistä. Aiemmin Tunisia oli kieltänyt alusta ankkuroitumasta satamiinsa.

Tunisialainen alus pelasti siirtolaiset Välimereltä yli kaksi viikkoa sitten ja on odottanut siitä asti lupaa päästä satamaan. Siirtolaisten joukossa on kaksi raskaana olevaa naista. Tunisian lisäksi myös Malta, Ranska ja Italia kielsivät alusta tulemasta satamiinsa, kertoivat CNN ja Guardian aiemmin tällä viikolla.

– Huolimatta siitä, että tämän päätöksen tekemisessä kesti, olemme iloisia ja helpottuneita, aluksen kapteeni kommentoi Tunisian hallituksen päätöstä uutistoimisto AFP:lle

Aluksen pelastamat siirtolaiset olivat lähteneet ylittämään Välimerta Libyasta. Guardianin tietojen mukaan heidät löydettiin ajelehtimassa pienessä puuveneessä Maltan etsintä- ja pelastusalueelta. AFP:n mukaan he olivat ajelehtineet merellä viisi päivää tunisialaisaluksen löytäessä heidät.

Lähteet: STT, AFP

Lue seuraavaksi