1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesiliikenneonnettomuudet

Kolme loukkaantui vakavasti veneiden törmäyksessä Nauvossa – tapahtumien kulku epäselvä, paikalla hyvä näkyvyys

Molemmissa veneissä oli kaksi aikuista ja yksi nuori sekä toisessa veneessä koiria.

Nauvon toinen onnettomuusvene, Kuva: Rajavartiolaitos

Nauvossa Turun saaristossa tapahtui vakava vesiliikenneonnettomuus sunnuntaina neljän aikaan. Kaksi venettä törmäsi toisiinsa Nauvon pohjoispuolella Nauvon ja Innamon välissä.

Toinen veneistä oli noin 14-metrinen ja toinen noin kuusimetrinen.

Pienemmässä veneessä olleista kolme loukkaantui vakavasti. Heidän tilastaan ei ole tarkempia tietoja. Länsi-Suomen merivartioston rikostorjuntayksikkö ei ole vielä pystynyt kuulemaan heitä.

– Ulkoiset vauriot veneissä ovat aika pieniä. Törmäyksen voima on todennäköisesti heittänyt pienemmässä veneessä olijat veteen. Näyttäisi siltä, että vammat ovat aiheutuneet törmäävästä veneestä siinä vaiheessa, kun he olivat jo vedessä.

Isommassa veneessä olleita kuullaan todennäköisesti vielä sunnuntai-illasta. He eivät loukkaantuneet onnettomuudessa. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta tapahtuneeseen.

Näkyvyys tapahtumapaikalla hyvä

Tutkinnanjohtaja, kapteeniluutnantti Jari Nieminen kertoo, että tarkkaa käsitystä tapahtumien kulusta tai esimerkiksi siitä, mistä suunnasta veneet ovat tulleet ei vielä ole.

– Paikalla on kohtuullisen hyvä näkyvyys eikä näkymäesteitä ole. Vielä emme tiedä, kumpi on ollut väistämisvelvollinen. Tähystys on ainakin laiminlyöty, Nieminen sanoo.

Kummassakin veneessä oli tapahtumahetkellä kaksi aikuista ja yksi nuori. Lisäksi pienemmässä veneessä oli koiria, jotka eivät loukkaantuneet. Tämän hetkisen tiedon mukaan molempia veneitä ohjasi aikuinen.

Tällä hetkellä tapahtunutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Nauvon toinen onnettomuusvene, Kuva: Rajavartiolaitos

Vakavia tapauksia kerran vuodessa

Keskimäärin näin isoja ja vakavia vesiliikenneonnettomuuksia tapahtuu Niemisen mukaan noin yksi vuodessa.

– Vesialueilla liikkuu paljon aluksia, mutta yleensä ohitusvälit ovat aivan eri luokkaa kuin maanteillä, useita kymmeniä metrejä, kertoo Nieminen.

Paikalla pelastustehtävissä oli useita pelastusyksiköitä. Mukana olivat Länsi-Suomen merivartiosto, Meripelastusseura, pelastushelikopteri ja Lounais-Suomen poliisi.

Molemmat veneet hinattiin maihin onnettomuuden tutkintaa varten.