Ruorijuoppoja liikkeellä Meri-Lapissa viikonvaihteessa

Kemi-Tornion merialueella veneiltiin viikonvaihteessa pienemmässä ja isommassa maistissa. Lisäksi Kemistä varastettiin iso moottorivene.

Ruorijuopumus
moottorivene
Poliisi kaipaa havaintoja moottoriveneen varastamisesta. Vene löytyi vahinkoja kärsineenä matalikosta sunnuntaina.Länsi-Suomen merivartiosto

Kemi-Tornion merialueella oli liikenteessä juopuneita veneilijöitä viikonvaihteessa. Länsi-Suomen merivartioston valvonnassa jäi kiinni kaksi ruorijuoppoa Kemissä ja yksi Torniossa.

Perjantaina Kemin vierasvenesatamassa kaksi miestä kiinnittelivät veneitään hieman epävarmasti, mikä kiinnitti partion huomion. Molemmilla miehillä ylittyi yhden promillen raja.

Lauantaina mittari värähti useammalla veneilijällä mutta tulos jäi alle rangaistavuuden. Lauantai-iltana Torniossa merialueella tavattu veneilijä ei enää läpäissyt puhalluskoetta puhtain paperein vaan mittari näytti melkein kolmea promillea.

Kemin sisäsatamasta varastettiin iso moottorivene

Lisäksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kemin sisäsatamasta varastettiin iso ja arvokas moottorivene, joka löytyi matalikosta Kiikelinlahdesta sunnuntaiaamuna. Veneessä oli isoja vahinkoja ja yöllä varastamisen yhteydessä vene oli törmäillyt muihin veneisiin ja laiturirakenteisiin.

Poliisi pyytää veneiden omistajia tarkastamaan veneensä vahinkojen vuoksi. Havainnoista voi ilmoittaa Kemin poliisin rikostutkintaan 0295466156. Rikosnimikkeenä on törkeä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus ja törkeä vahingonteko.