Hyppää sisältöön

Helle ja alkoholi väkevä yhdistelmä Kotkan Meripäivillä – poliisilla lähes 300 tehtävää

Poliisia työllistivät alkoholin sävyttämät pahoinpitelyt ja muu häiriökäyttäytyminen. Varsinaisella Meripäivien juhla-alueella oli poliisin mukaan rauhallista.

Myyntikojut ovat keskittyneet Kauppakadulle Kotkan Meripäivillä. Arkistokuva. Kuva: Yle Kotka

Poliisilla riitti töitä tänä vuonna Kotkan Meripäivillä. Viikonlopun aikana poliisitehtäviä oli pelkästään Kotkansaarella eli kaupungin ydinkeskustassa lähes 300.

Helteinen sää ja ihmisten runsas alkoholinkäyttö näkyivät poliisin työmäärässä. Tappeluita ja muuta häiriökäyttäytymistä olikin paljon. Vakavin tapaus sattui perjantain ja lauantain välisenä yönä Isossapuistossa, kun 22-vuotiasta miestä puukotettiin. Uhrin tila on vakaa ja tapausta tutkitaan tapon yrityksenä.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä nuori mies oli potkaissut itselleen tuntematonta nuorta naista ja tönäissyt tämän seinää vastaan. Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä.

Perjantai-iltana Kotkan Alakylässä poliisi ampui miestä jalkaan, kun tämä oli ensin uhannut poliiseja aseella. Myös yksi poliisi loukkaantui. Poliisin aseenkäytöstä on aloitettu tutkinta.

Joukkotappelu jo avajaisiltana

Tunteet kuumenivat jo festivaalin avajaispäivänä torstaina, kun kahden ruokakojun myyjien välille kehkeytyi joukkotappelu. Tappeluun osallistui kuusi ihmistä, joita kaikkia epäillään pahoinpitelystä.

Juopuneita otettiin poliisin säilöön parikymmentä. Rattijuopumuksia paljastui kuusi.

Merellä poliisi teki Meripäivien aikaan 80 tarkastusta, joissa havaittiin joitakin varustepuutteita. Alkometri värähti 30 veneilijän kohdalla mutta kaikki puhallutukset jäivät alle rangaistavuuden rajan.

Poliisin mukaan lauantai oli hieman perjantaita rauhallisempi, ja ihmiset olivat leppoisammalla tuulella. Varsinaisella juhla-alueella Kantasatamassa oli poliisin näkökulmasta melko rauhallista.

.
.