1. yle.fi
  2. Uutiset

Palavaa paperia työnnettiin asunnon postiluukusta – Poliisi tutkii kahta uhkaavaa paloa Tampereen keskustassa: "Naapuri toimi ripeästi"

Epäilty on myöntänyt sytyttäneensä roskakatoksen, mutta kiistänyt toisen palon sytyttämisen.

tulipalot
Poliisiauto.
Jaakko Stenroos / AOP

Sisä-Suomen poliisi tutkii Tampereella kahta tulipaloa, joita epäillään tahallaan sytytetyksi. Molemmat tulipalot olivat Tampereen keskustan läheisyydessä.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus keskiviikkona kello 17.36 tulipalosta Satakunnankadulla olevan kauppaliikkeen takana. Suuri roskakatos oli tulessa. Palokunnan paikalla ollessa tuli uusi hälytys vain noin 50 metrin päässä ensimmäisestä palopaikasta. Mustalahdenkatu 13:sssa oli työnnetty palavaa paperia asunnon postiluukusta.

Rikosylikomisario Jari Kinnunen sanoo, että tilanne oli uhkaava, koska roskakatoksen lähellä, vain viiden metrin päässä oli parvekkeita. Koko talo oli vaarassa syttyä palamaan.

Toisessa tulipalossa asukasta tai asukkaita ei ollut kotona, mutta naapuri havaitsi palavan paperitukun postiluukussa.

– Naapuri toimi ripeästi ja käsittääkseni palava paperitukko ei ollut päässyt putoamaan luukusta, Kinnunen kertoo.

Poliisi otti kiinni torstaina illalla tamperelaisen vuonna 1990 syntyneen miehen epäiltynä tuhotyöstä ja törkeän tuhotyön yrityksestä. Hänet pidätettiin perjantaina ja sunnuntaina Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä mainituista rikoksista. Mies on myöntänyt sytyttäneensä roskakatoksen, mutta kiistänyt toisen palon sytyttämisen.

Esitutkinta jatkuu kuulusteluilla.

Poliisi pyytää alueella liikkuneita ilmoittamaan mahdolliset havaintonsa joko sähköpostilla osoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai soittamalla numeroon 0295445890.

Lue seuraavaksi