Vakavassa veneonnettomuudessa Turun saaristossa loukkaantunut perhe edelleen tehohoidossa – "Kuin kuorma-autolla olisi ajettu päin pienempään kulkuneuvoon"

Kahden huvialuksen törmäys tapahtui Nauvon pohjoispuolella sunnuntaina.

vesiliikenneonnettomuudet
-
Meripelastuskeskus Turku

Kahden huviveneen törmäyksessä sunnuntaina iltapäivällä loukkaantunut perhe on edelleen tehohoidossa. Vakava vesiliikenneonnettomuus tapahtui Nauvon ja Innamon välissä noin klo 16.00.

Vakavasti loukkaantuneet kaksi aikuista ja lapsi kuljetettiin kahdella erillisellä helikopterilennolla hoidettavaksi Turun yliopistolliseen keskussairaalaan. Pienemmässä veneessä oli myös koiria, jotka saatiin turvaan.

Isomman aluksen perhe yöpyi Nauvossa. Perhe saa tänään kriisiapua.

Tutkinnanjohtaja, kapteeniluutnantti Jari Nieminen kertoo, että vakavasti loukkaantuneen perheen jäseniä ei pystytä kuulemaan vielä tänään.

– Isomman aluksen navigointilaitteesta on saatu data talteen, avaa tutkinnanjohtaja Nieminen tähänastisia tutkimuksia.

Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen. Tapahtuman syy selviää tutkinnan edetessä. Tällä hetkellä molempien veneiden osuutta tutkitaan.

– Onnettomuuteen kannattaa suhtautua kuin tieliikenneonnettomuuteen. Eilinen onnettomuus vertautuu siihen, kuin kuorma-autolla olisi ajettu päin pienempään kulkuneuvoon, havainnoi Turun Meripelastusyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Laurila.

– Tämänlaiset onnettomuudet ovat hyvin harvinaisia. Voidaan puhua hyvin poikkeuksellisesta onnettomuudesta, päättää puheenjohtaja Laurila.

Lue lisää:

Kolme loukkaantui vakavasti veneiden törmäyksessä Nauvossa – tapahtumien kulku epäselvä, paikalla hyvä näkyvyys