1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Helle vaikeuttaa metron- ja raitiovaununkuljettajien työtä

Kuumuuden vuoksi kuljettajille pitää järjestää ylimääräisiä helletaukoja. Vuoroja on jouduttu perumaan, kun kuljettajia ei ole ollut riittävästi tauottamaan työtä.

Helteillä lämpötilat raitiovaunujen ja metrojen ohjaamoissa nousevat korkeiksi. Kuljettajille on pitänyt järjestää ylimääräisiä helletaukoja, mutta haasteena on kuitenkin kuljettajien riittävyys.

HKL onkin joutunut tauottamaan kuljettajien työtä esimiesten voimin, jota kaikki vuorot saataisiin ajettua. Vuoroja on jouduttu jopa perumaan, kun kuljettajia ei ole ollut riittävästi tauottamaan työtä.

Helteiden jatkuessa tilanne voi vaikeutua entisestään, sillä syysaikatauluihin palataan elokuun puolivälissä, jolloin vuoroja on enemmän.

Helle tekee myös metromatkustajien olon tukalaksi. HKL joutuu työturvallisuuden vuoksi ajamaan mahdollisimman paljon vanhoilla metrojunilla, joissa on ilmastointi ohjaamossa, mutta ei matkustamossa.

Uusissa metrojunissa matkustamossa olisi ilmastointi, mutta sitä ei ole lainkaan ohjaamossa, jossa lämpötila voi nousta 30 asteeseen.