USA:n hätävalmiusviraston henkilöstöpäällikkö järjesteli miespuolisille alaisilleen naisia iskettäväksi

Päällikkö palkkasi töihin miespuolisia kavereitaan ja naispuolisia nettideittejään pätevyydestä piittaamatta, kertoo Washington Post.

Yhdysvallat
Yhdysvaltojen hätävalmiusviraston työntekijöitä viraston päämajassa Washingtonissa vuonna 2017.
Yhdysvaltojen hätävalmiusviraston työntekijöitä viraston päämajassa Washingtonissa.Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltojen hätävalmiusviraston Feman henkilöstöpäällikkönä useita vuosia toimineen Corey Colemanin epäillään palkanneen virastoonsa naisia sillä perusteella, että toivoi näiden harrastavan seksiä hänen miespuolisten alaistensa kanssa.

Asiasta kertoo Washington Post, joka on perehtynyt Colemanin toimia selvitelleen sisäisen tutkinnan tuloksiin.

Colemanin kerrotaan palkanneen virastoon miespuolisia kavereitaan ja naisia, jotka hän oli tavannut baareissa tai nettideittisivustoilla. Monet hänen palkkaamistaan ihmisistä olivat epäpäteviä tehtäviinsä.

Sisäisessä tutkinnassa todettiin Colemanin siirrelleen naisia osastolta toiselle ja jopa paikkakunnalta toiselle järjestääkseen kavereilleen tilaisuuksia yrittää iskeä heitä.

Iski itsekin alaisiaan

Tutkinnan mukaan Coleman itse harrasti seksiä ainakin kahden alaisensa kanssa. Toinen heistä kertoi tutkijoille, että kun hän yritti lopettaa suhteen, Coleman esti häntä saamasta ylennystä ja yritti irtisanoa hänet.

Työntekijä sanoi saaneensa pitää työpaikkansa lupailemalla, että saattaisi suostua jatkamaan Colemanin tapailua.

Hätävalmiusvirasto Feman tarkoitus on vastata Yhdysvalloissa luonnon tai ihmisen aiheuttamiin katastrofeihin valtiotasolla.

Femassa työskentelee noin 20 000 ihmistä. Coleman oli vastuussa koko viraston rekrytointipäätöksistä ja henkilöstöpolitiikasta. Hän irtisanoutui kesäkuussa, kun sisäinen tutkinta hänen toiminnastaan oli jatkunut jo useita kuukausia.

Aikaisemmin Coleman oli työskennellyt Yhdysvaltojen salaisen palvelun it-osaston varahenkilöstöpäällikkönä.

Aiheesta muualla:

Sexual misconduct investigation reveals 'lapses in professional responsibility,' says FEMA administrator (siirryt toiseen palveluun)