Nordean verkko- ja mobiilipalvelut toimivat taas, mutta maksuliikenne voi hidastella – sähkökatko johti laajaan vikaan

Nordean mukaan viat johtuivat sähkökatkosta, joka vaivasi Helsinkiä tiistaiaamuna. Sähköviat ovat vaikuttaneet myös DNA:n palveluihin.

pankkipalvelut
Nordean logo.
Derrick Frilund / Yle

Nordean laajat pankkipalveluiden häiriöt ovat lähes kokonaan ohi, kerrotaan finanssikonserni Nordean viestinnästä. Pankin verkko- ja mobiilipankkipalvelut toimivat nyt lähes kaikilla asiakkailla.

Maksuliikenteessä voi kuitenkin yhä olla hidastuksia. Vikoja korjataan yhä. Helsingin aamupäivällä väliaikaisesti suljetut konttorit ovat avanneet uudelleen ovensa. Osa pääkaupungin konttoreista meni kiinni, koska järjestelmät eivät toimineet.

Nordea-pankin verkko- ja mobiilipankkipalveluissa on ollut tiistaina laajoja häiriöitä. Ongelmat vaikuttivat isoon osaan Nordean pankkipalveluista. Nordea kertoi Twitterissä kello 12.29, että kortit toimivat normaalisti.

Nordean asiakaspalvelu ruuhkautui vian vuoksi. Nordea kertoo asiasta myös Twitterissään.

Nordean viestinnän mukaan vika johtuu Helsingin Vallilassa olleesta sähkökatkosta. Sähköt ovat olleet poikki myös Nordean Vallilan-konttorissa. Nordea pahoittelee asiakkailleen koituvaa haittaa.

Energiayhtiö Helenin mukaan sähkökatko päättyi puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä. Sähkövian syynä oli kaivuuvaurio.

Sähköverkkokatkos aiheutti tiistaina ongelmia myös teleoperaattori DNA:n asiakkaille. Aamukymmeneltä alkanut vika vaikutti kaapeli-television ja kiinteän laajakaistan toimintaan Helsingin Vallilassa ja Sörnäisissä. DNA sai viat korjattua kello 12.30.

Pankkipalveluissa oli laajoja ongelmia viimeksi sunnuntaina, kun useiden pankkien asiakkaat eivät voineet käyttää maksukortteja. Korttimaksamisessa oli ongelmia muun muassa Nordean, Osuuspankin ja Danske Bankin asiakkailla. Ylen haastattelemat asiakkaat kertoivat, että ostoksia ei voinut maksaa kuin käteisellä ja myös verkkopankin käytössä oli ongelmia. Ongelmat olivat osa suurempaa suomalaista tietoliikennehäiriötä.

Lue lisää:

Pankkijärjestelmät menivät sunnuntaina kyykkyyn tavalla, jonka ei pitäisi olla mahdollista

Korttimaksut onnistuvat taas normaalisti – sähkönsyöttövika johti konesalien kuumenemiseen

Korttimaksamisessa ongelmia – lukijat: Kassoilla kelpaa vain käteinen